Kampioenschap “Heggenvlechten” voor ons erfgoed 2017

Op Landgoed Bonenburg in  Heerde

Het landgoed Bonenburg  te Heerde is, met het dichte netwerk aan wandelpaden, lanen, gevlochten en nog niet gevlochten heggen, op D.V. zaterdag 14 januari 2017, het decor voor het derde kampioenschap Heggenvlechten voor ons erfgoed. Het programma is van 10.00 uur tot 16.00 uur

image001

Lees meer over stichting Heg & Landschap >

____________________________________________________________________________________________________

Landgoed De Bonenburg

De Grift verdeelt het landgoed in een oostelijk en westelijk deel. Het hoger gelegen westelijk deel bestaat uit het huiseiland, 19e eeuws parkbos, hakhout en enkele bouwlandpercelen. Het lager gelegen oostelijk deel bestaat uit  een speelweide met bosvijver, vochtig natuurbos, enkele graslandjes, een hoogstam boomgaard en twee (voormalige) agrarische erven met o.a. de monumentale Boerderij “De Arend”.

Op landgoed De Bonenburg zijn verschillende 19e eeuwse stijlkenmerken terug te vinden uit de landschapsstijl, zoals een landschappelijk aangelegde bosvijver, de waterpartij rondom het huis, slingerpaden, zichtlijnen naar de kerktoren van Heerde, Rhododendrongroepen, romantische Eiken-Beukenlanen, ‘boomproppen’  en (doorgeschoten) Beukenhagen.

heerde20landgoed20de20bonenburg_redres20-2001

Het fraaie landhuis op Bonenburg, daterend uit de 17de eeuw – Foto: ©Landgoed Bonenburg

 

Meer over: Landgoed Bonenburg Heerde

____________________________________________________________________________________________________

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/12/28/kampioenschap-heggenvlechten-erfgoed-2017/