Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 64

Extra ingezonden bericht!

“Hubertus op de schoorsteen in Noord Holland””

In verband met het bericht, dat we 365.000 bezoekers op ons weblog mochten verwelkomen, ontvingen wij van een familie uit Heemskerk, een ontzettende leuke reactie, die wij u niet willen onthouden! Misschien een beetje te veel eer voor mij persoonlijk, maar wel heel erg leuk, spontaan en alleszins ‘hartverwarmend’, als mensen – als blijk van waardering – op zo’n ‘spontane’ manier reageren!

Namens de redactie, onze ‘welgemeende’ dank hiervoor!

********************************************************************************************************************************************

dsc_4192bk

Hubertus op de schoorsteen – Foto: ©Klaas Pelgrim

Heemskerk,                                  22 december 2016

Hallo Redactie,

Gefeliciteerd met het bereiken van de 365.000ste bezoeker! Ik als Noord-Hollander lees graag de artikelen op de weblog en dan met name Louis Fraanje met zijn artikelen over Hubertus. Zelf heb ik Louis Fraanje een keer ontmoet op de Hoge Veluwe wat een sympathieke en bevlogen man is dat!

Zelf kom ik samen met mijn vrouw drie tot vier keer per jaar naar Otterlo en dan genieten we weer van het mooie park en de omgeving. We genieten samen als we Hubertus weer zien. 

Het is ook heel leuk en interessant om vanuit Heemskerk (Noord-Holland) de ontwikkelingen te kunnen volgen via jullie Blog!

Ik wens jullie veel succes en op naar de 500.000, dat moet het komende jaar lukken!

Om te bewijzen dat we fan van Hubertus zijn, stuur ik een foto mee van onze schoorsteen met een door mij zelf gemaakte foto van Hubertus op posterformaat.!
(Zie foto rechts>>)

Alvast fijne feestdagen en een gezellig uiteinde van 2016!

Met vriendelijke groet,

Klaas Pelgrim

********************************************************************************************************************************************

In het donker de weg oversteken blijft een linke bedoening

In deze laatste, soms donkere dagen, van het jaar, kom je niet zo heel veel wild tegen op De Hoge Veluwe. Ook Hubertus laat zich maar ‘spaarzaam’ zien en zo ging het ook op vrijdagavond 16 december. We kwamen nog laat vanaf Hoenderloo en konden nog net voor 5 uur het Park binnenrijden.

Ineens was hij er weer op het bekende plekje van enkele dagen daarvoor en was Hubertus blijkbaar ook net van plan om de Houtkampweg over te steken, om in het voormalige Fazantenpark de nacht door te brengen. Maar, door de toeloop van een aantal nieuwsgierige bezoekers, bedacht hij zich en bleef waar hij was.

3-dc_9897

Hubertus aarzelt om over te steken…

4-dc_9878

… Foto’s: ©Louis Fraanje

 

dsc_9965

Hubertus bleef tot aan het donker tussen de bomen rondhangen – Foto: ©Louis Fraanje

Aarzelen

Hij aarzelde en bleef tot het helemaal donker was tussen de bomen rondhangen. Zo af en toe nam hij eens even de tijd om te kijken wie daar wel niet allemaal stonden en ging vervolgens weer op zijn gemak aan het snuffelen tussen de bladeren. Tot hij het op een gegeven moment wel zo langzamerhand tijd vond om de oversteek te maken. Gelukkig ging het allemaal goed en haalde hij – ondanks het passerende autoverkeer – veilig de overkant.

Na enige tijd besloot hij dan toch om de oversteek te maken – Foto: ©Louis Fraanje

Overstekend wild

Bij het oversteken, kwam er net een auto aangereden, maar deze had gelukkig nog op tijd het overstekende hert in de gaten. Daarom raad ik een ieder aan, zeker nu het al vroeg in de namiddag aardig donker begint te worden, extra goed op te letten in het park. Want… voordat je het goed en wel in de gaten hebt, steekt er plotseling een dier de weg over en is de ‘ramp’ niet te overzien, zowel aan het dier als aan uw auto.
Van het geaarzel en de oversteek in het donker heb ik ook nog een stukje gefilmd, zie onderaan!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 65

____________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/12/27/legendarische-hert-hubertus-deel-64/