Op de grote- en stille heide op TV Gelderland

logoSjoerd Stellingwerf bij Harm Edens in “Gelderse Koppen”

Waar is de grote stille heide vandaag en morgen? Harm Edens en Sjoerd Stellingwerf spreken hierover en luisteren op de heide bij Ugchelen, D.V. zaterdag 10 december, 17.20:

Gelderse koppen vandaag 10 december op TV -Gelderland.

Eerbied en verwondering

Schrijver Sjoerd Stellingwerf was herder, eerst bij Eelke de Jong op Hoog Buurlo en later zelfstandig op de Loenermark. Hij is ook natuurgids en struint zelfs ‘s nachts over de Veluwe. Sjoerd betreedt de natuur met eerbied en verwondering. En vermijdt het in deze uitzending om belangengroepen tegen elkaar uit te spelen.

_promo_zaterdag_gk_04_12_tm_08_12_2016_20161201114307_2

Sjoerd Stellingwerf in Gelderse Koppen – Foto: ©Omroep Gelderland

Sssssstttt-ilte

Apeldoorn – Sjoerd Stellingwerf houdt van de stilte en hij doet er alles aan om anderen daar de schoonheid van in te laten zien. De stilte heeft Sjoerd altijd al getrokken. Hij werkte als journalist voor verschillende kranten, maar een leven in de natuur bleef zijn droom. Rond zijn 30ste wordt hij schaapsherder bij de kudde die hij als 14-jarige aan zich voorbij ziet trekken. Tegenwoordig neemt hij zonder kudde groepen mee de Veluwe over. Zo brengt hij mensen weer in contact met de stilte van de natuur.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/12/07/op-grote-en-stille-heide-op-tv-gelderland/