Bronstfotografen in de top 3 van “Buitengewoon”

nieuws-animaties-gif-journalisten-3865095Spectaculaire bronstfoto’s, dit is de top 3 bij Omroep Gelderland

De meest spectaculaire tijd op de Veluwe loopt op zijn eind. Het geluid van burlende herten verstilt. De strijd is gestreden, de meeste hindes zijn gedekt. En ook het leger bronstfotografen dunt uit. Ze hebben de afgelopen anderhalve maand de mooiste foto’s gemaakt.

logo

Natuurfotograaf Johan van der Wielen begaf zich eerder zelf tussen alle fotografen op de Wildbaan in Nationaal Park Hoge Veluwe. Hij maakte er zelf een serie foto’s en selecteerde de mooiste foto’s uit het album van BuitenGewoon.

Johan van der Wielen: “Ik heb gekeken naar vele beelden van de hertenbronst. Heb daartussen geweldige momenten gezien met burlen, gevechten en zelfs paringen.

Toch moet een beeld voor mij meer zijn dan alleen maar een stuk gedrag of mooi moment. Een foto is voor mij meer dan het onderwerp: het is de keuze van het licht, compositie, scherpte, kleur, contrast en moment. Dit alles bepaalt of een fotograaf een moment heeft vastgelegd of een mooie foto heeft gemaakt en met die bril vielen een drietal beelden mij op.”

57ff9e4186aae_bronst1_1600x900

Bronsthert op de Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Verhoeven

1. De foto van Louis Verhoeven

Johan: Ik ben dol op sfeer en licht. Prachtig is hier de zachtheid van het licht en de lichtjes van de muggen (?). Het hert kijkt nog even op en staat mooi in de compositie. En dat ademwolkje… dat maakt het af!

57ff9ec611e1e_bronst2_900x984

Lepelende hindes op NP De Hoge Veluwe – Foto: ©Jan Koops

2: De foto van Jan Koops

Johan: Soms gaat het om het moment en terwijl velen alleen maar bezig zijn met Hubertus, zijn geburl en zijn tegenstanders heeft deze fotograaf ervoor gekozen om een geweldig moment met hindes vast te leggen. Dat pootje dit net even dat tikje geeft, de blik in de ogen en de perfecte scherpte. Mooi compositie met die twee herten eromheen. Dit beeld vertelt een heel verhaal!

57ff9ee114d89_bronst3_2998x2003

Het legendarische hert Hubertus op NP De Hoge Veluwe – Foto: ©Florus van den Berg

3: Florus van den Berg volgt al jaren het bekendste hert van de Hoge Veluwe: Hubertus

Johan: Soms moet je langer naar een beeld kijken om te zien wat het is, zo ook met dit beeld. Een grote regen van modder en in dezelfde kleur een hert, bezig met zichzelf ‘mooier’ te maken voor de hindes. Prachtig hoe het water opspat, de dynamiek van beweging en de ogenschijnlijke rust van het hert. Jammer dat het oog net niet scherp is… verder geweldig moment!

Meer foto’s van de bronst: Fotoalbum van BuitenGewoon

____________________________________________________________________________________________________

14232536_1271610442863525_3230874984950983678_n14232536_1271610442863525_3230874984950983678_nBuitenGewoon

BuitenGewoon is het natuurplatform van Omroep Gelderland.
Op TV, radio en online zwerft BuitenGewoon door de Gelderse natuur. De presentatoren struinen door de mooiste gebieden op zoek naar de geheimen van de natuur. En twee professionele natuurfotografen demonstreren hoe jouw natuurfoto nog net iets BuitenGewoner kan worden.

buitengewoon_header_home

De cameraploeg van BuitenGewoon op NP De Hoge Veluwe – Foto: ©Omroep Gelderland

Lees op deze site het laatste natuurnieuws, de leukste groene uitgaanstips en laat je mooiste natuurfoto’s zien. BuitenGewoon is ook te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en Youtube.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/10/14/bronstfotografen-top-3-buitengewoon/