Veluwebord in ere hersteld

nieuws animaties-gif-journalisten-3865095Proficiat voor ANWB visitekaartje Veluwe!

In augustus vorig jaar, schreven wij op ons weblog, dat het visitekaartje van de Veluwe, in de vorm van een groot reclamebord langs de A50 ter hoogte van kilometerpaal 235,9 bij Heerde een fikse deuk had opgelopen. Schijnbaar is het ooit flink geramd door een luxe auto of een vrachtwagen. In ieder geval is het niet zachtjes gegaan, de bestuurder moet het zeker gemerkt hebben.

Het Veluwebord heeft er zeker een aantal jaren zo ‘gedeukt’ bij gestaan. Maar… blijkbaar heeft men zich bij de ANWB deze kritiek dan toch aangetrokken, want toen wij onlangs weer richting het noorden reden, zagen wij – tot onze grote vreugde – aan de overkant van de snelweg, een splinternieuw reclamebord staan! Proficiat!

DC_6659

Het enorme Veluwebord staat weer ‘uitnodigend’ te pronken langs de A50 – Foto: ©Louis Fraanje

Attent gemaakt

Hoe je er ook over mag denken, het is en blijft een schitterend visitekaartje voor de Veluwe en hierin willen wij de ANWB dan ook alle lof toewuiven! Het heeft eventjes geduurd, maar… de schade is hersteld, zowel aan het Veluwebord als aan het ANWB-imago. Hiermee heeft zij in ieder geval laten zien, dat dit ook geen gezicht was en de schade inmiddels heeft hersteld. De automobilist die vanuit het noorden, de Veluwe binnenrijdt, wordt nu weer op een allervriendelijkste manier attent gemaakt op dit schitterende gebied.

DC_6669

Dankzij de ANWB hebben wij een schitterend ‘visitekaartje’ langs de weg – Foto: ©Louis Fraanje

Goed voor het imago

De Jac. Gazenbeekstichting is in ieder geval blij met dit nieuwe bord en alle andere Veluweborden die bij de diverse entrees van de Veluwe staan. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en is het op de Veluwe alweer bijna ‘bronsttijd’ van de edelherten. Dan komen weer duizenden toeristen richting de Veluwe om dit natuurgeweld mee te maken. Gelukkig heeft men dat bij de ANWB op tijd ingezien en staat het nieuwe bord er weer keurig bij. Goed voor het imago van de ANWB en zeker niet in de laatste plaats voor de Veluwe!

——————————————————————————————————————————————————————————–

ANWB jaargangen van De Kapioen nu online!

Op dit moment staan er nummers van 1883 tot 2010 online. Van de eerste nieuwsbrieven en de eerste uitgave als officieel orgaan, tot de Kampioen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Bekijken via: Google Books

kampioen-1951_620

ANWB prijs 1962

Ook de Veluwse schrijver Jac. Gazenbeek (1894-1975) schreef artikelen voor het blad De Kampioen. In 1962 won hij de ANWB-prijs, voor het boek “Uit in Gelderland”, een verslag hierover staat in: De Kampioen juli 1962 – 77e jaargang – No.7

ANWB Prijs 1962 DSC_9574

De uitreiking van de ANWB-prijs in 1962. vlnr:  journalist Wim Alings jr, cineast George Sluizer, hoofdredacteur van het Polygoon journaal Philip Bloemendal en de schrijver Jac. Gazenbeek – Foto: ©ANWB

Lees ook: Gazenbeeks laatste pleidooi voor de Veluwe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/08/02/veluwebord-ere-hersteld/