Schoolkinderen bezoeken Nationaal Park De Hoge Veluwe

Onverwachte ontmoeting met oude bekenden

Zoals de trouwe bezoekers van ons weblog wel zullen weten, zwerven Fransien en ik regelmatig door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, zo ook op dinsdag 28 juni jl. We reden over de Kronkelweg richting het Jachtslot of zoals we tegenwoordig moeten zeggen, Jachthuis Sint Hubertus, toen we plotseling aan de linkerkant van de weg een tiental schoolkinderen met hun begeleiding voorbij reden. Ze zaten heerlijk aan de picknick, met rondom hen heen gedrapeerd, de zo bekende witte fietsen van de Hoge Veluwe.

4 - DSC_1276 Foto Fransien Fraanje - kopie

Jachthuis Sint Hubertus in Nationaal Park De Hoge Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

Herinnering

Eenmaal gepasseerd, riep Fransien ineens: “Stop… dat waren kinderen van de Christelijke Basisschool ‘Het Mosterdzaadje’ uit Gortel, met juf Ina Vergunst en meester Willem Bisschop en nog iemand!”
Dus… de auto in z’n achteruit en een stukje teruggereden!

Het lag haar nog vers in het geheugen, dat ik vorig jaar in juni ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de school, tijdens die feestweek met de kinderen een boswandeling had gemaakt en allerlei verhalen had verteld.
Lees ook: Veluwse verhalen tijdens feestweek in Gortel

1 -DC_1240-foto - Louis Fraanje - kopie

De schoolklas en begeleiding aan de picknick in het park – Foto: ©Louis Fraanje

Weerzien

Eenmaal op de picknickplaats aangeland bleek het inderdaad zo te zijn. Blijde en verbaasde gezichten aan beide kanten. Meester Bisschop en juf Vergunst herkenden ons meteen, ook de meeste kinderen herkenden ons gelijk, enkele nieuwelingen uitgezonderd, die zich dan ook afvroegen wie wij dan wel waren. Ook voor vrijwilliger de heer Moerman was het een eerste kennismaking. De reden van hun bezoek aan het park; de kinderen hadden vandaag een zogenoemde  “Juf en Meesterdag”!

Ondertussen moest er ook nog geluncht worden en daar komt nog bij, dat ze op weg waren naar het Jachthuis Sint Hubertus en daar een rondleiding zouden krijgen. Een goede zaak natuurlijk in het kader van hun bewustwording, inzake de geschiedenis van de Veluwe en de hun omringende natuur. Mede daardoor, hadden ze eigenlijk niet zoveel tijd om lang te praten. Maar… even op de foto met de groep, als herinnering aan dit weerzien, moest er toch wel even af kunnen, vonden we met z’n allen.

3 - DC_1273-Foto Louis Fraanje - kopie

Meester Bisschop en juf Vergunst poseren met de klas voor het jachthuis Sint Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

Natuur en cultuur

Er werden over en weer handen geschud en we wensten elkaar nog een hele fijne dag toe. “Toch leuk”, zegt Fransien, “dat de leerlingen op deze educatieve manier kennismaken met Het Nationale Park De Hoge Veluwe.   Vooral ook, omdat je hier eigenlijk alles kunt vinden, door de unieke combinatie van natuur en cultuur!”

Terwijl de groep weer op de fiets is gestapt en op weg gaat naar Sint Hubertus, genieten wij – onder het genot van een appeltje – nog even na van deze leuke onderbreking. Als we daarna weer op weg gaan, zien we onderaan bij het water van de grote Jachthuis-vijver – onder toeziend oog van juf en meester – dat de leerlingen lekker aan het spelen zijn.

5 - LFB_9722- Foto Louis Fraanje - kopie

Even spelen onderaan bij de vijver van het Jachthuis – Foto: ©Fransien Fraanje

Verslagje

Twee leerlingen hadden samen een verslagje gemaakt van deze dag, hieronder kunt u het lezen:

Hallo allemaal,

Dinsdag 28 juni had groep 5 en 6 een “Juf en Meesterdag”.
’s Ochtends hadden de leerlingen de klas versierd.
We begonnen met het openen van de dag en lazen Psalm 8.
Meester Bisschop , juf Vergunst en meneer Moerman gingen met ons mee.
We gingen toen naar de fietsen , iedereen mocht op een witte fiets.
Toen gingen we fietsen door het park.
Het park was een mooi stuk gebied!
We gingen ook naar het jachtslot Hubertus, waar we een rondleiding kregen.
In het Museonder keken we een mooie natuur film.
En als laatste gingen we naar Co van Hoenderloo een lekker ijsje halen.
Het was een hele leuke “Juf en Meesterdag” !

Renske en Aafke leerlingen van groep 5 en 6
Christelijke Basisschool Het Mosterdzaadje te Gortel

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/07/05/schoolkinderen-bezoeken-park-de-hoge-veluwe/