Nieuw leven op het Reemsterveld

Eerste hertenkalfje

Nou, gisterenavond 2 mei jl. zagen wij in het Park de Hoge Veluwe,op het Reemsterveld onderaan een heuvel  een hinde grazen, met naast haar een pasgeboren kalfje. Wat een verrassing! Het was net zeven uur geweest en er waren weinig bezoekers. Dat was voor ons wel fijn om ze goed te kunnen fotograferen en zo konden we op ons gemak dit mooie en tedere moment op de gevoelige plaat vastleggen.

1 - DSC_1530 (1280x795)

Een hertenkalfje, wat een verrassing – Foto: ©Florus van den Berg

Vroeg en laat

Het ging nu allemaal wat gemakkelijker dan vorig jaar, toen liepen ze in de dichte dekking. Daarbij was het ook wat later in de maand, om precies te zijn 19 mei 2015. Nu is het misschien wat aan de vroege kant. Meestal worden ze pas eind mei geboren. Al met al is het ieder jaar weer een belevenis om de kalfjes in het vizier te krijgen.

2 - DSC_1593 (1280x853)

De hinde met haar kalf met op de voorgrond een paartje nijlganzen – Foto: ©Florus van den Berg

Nijlganzen

Terwijl de hinde met haar kalf bezig is, zien we op de voorgrond een paartje nijlganzen.  De hinde trekt zich daar weinig van aan en ook het kalfje heeft alleen maar oog voor haar moeder. Als het kalfje uiteindelijk bij de moeder gaat drinken zijn we helemaal gelukkig en kan onze avond op het Reemsterveld niet meer stuk.

3 - DSC_1616 (1280x1033)

Het kalfje krijgt zijn ‘half elfje’ bij de moeder – Foto: ©Florus van den Berg

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/05/03/nieuw-leven-op-het-reemsterveld/