Historische ‘zingende’ populieren gekapt!

animaties-gif-journalisten-3865095Schitterende populierenlaan is inmiddels historie

De gemeente Wageningen is afgelopen donderdag 28 januari jl. begonnen met de kap van honderden populieren in het Binnenveld, een gebied tussen Wageningen, Rhenen en Ede. De bomen zijn 60 tot 70 jaar oud en moeten worden vervangen. Populieren van deze leeftijd hebben veel dood hout en worden daardoor gevaarlijk voor de gebruikers van de wegen waaraan de bomen staan. Ook worden de kosten voor het onderhoud daardoor te hoog.

populieren_1

Fietsen in de schaduw van de populieren is – helaas – voorgoed voorbij – Foto: ©Omroep Gelderland

900 bomen moeten om

Er wordt begonnen met het kappen van de bomen aan het Nieuwe Kanaal en de Veensteeg . Op termijn van jaren worden ook de populieren aan de Kanaalweg gekapt. In totaal gaat het om 900 populieren. Er komen verschillende soorten bomen voor terug, maar het aantal zal kleiner zijn.

Bron: Omroep Gelderland   –   Meer informatie: Honderden zingende populieren gekapt in Wageningen

___________________________________________________________________________________________

Helaas… de “Veensteeg” of “Groene Kathedraal” is bijna verdwenen!

DN9130

Nog een laatste wandeling in 2015 en dan is ook de ‘Groene Kathedraal’ herinnering – Foto: ©Fransien Fraanje

Ontwikkelingen volgen

motorzager aan het werkDe motorzagen rukken op vanuit Wageningen, nog even en… dan is ook de Veensteeg aan de beurt. Wij volgen de ontwikkelingen – letterlijk en figuurlijk – op de voet.

Dus… wie nog een keer  door de Veensteeg wil wandelen of fietsen en de aparte sfeer van deze oude populieren-allee echt wil proeven, moet dat NU doen, anders is het zeer zeker te laat!

(Wordt vervolgd)

Lees ook: Groene Kathedraal van populieren verdwijnt

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/02/01/honderden-zingende-populieren-gekapt-in-wageningen/