Eekhoorn komt op visite

Een eekhoorn in de achtertuin

Woensdagmorgen was ik in ons huis bezig, en buiten viel de regen gestaag naar beneden. Een beetje triestig en nat wintertje dit jaar, nou niet direct om blij van te worden. Maar daar kwam dit keer snel verandering in, toen mijn zoons riepen dat er een eekhoorn in de tuin zat. Die jongens zijn 18 en 21, maar weten zoiets moois ook te waarderen en ze weten dat hun moeder het nou eenmaal ook geweldig leuk vind. Voor ik beneden was zaten er zelfs twee eekhoorns in de tuin. Ze waren langs de schutting omhoog geklommen en konden zo heel gemakkelijk bij het vogelvoer. Wat kan een mens toch gelukkig worden van zoiets simpels, maar tegelijkertijd ook zoiets moois!

P1070375

De eekhoorn lust ook wel pindaatjes die eigenlijk voor de vogels bedoeld waren – Foto: ©Riek Grevers

Niet verwacht

Achter ons huis in Ede is een klein parkje, daar zie ik de laatste tijd regelmatig twee of drie eekhoorns. Eéntje zit vaak wat rustig om zich heen te kijken en twee anderen zijn altijd met elkaar aan het spelen. Met mijn lekenverstand denk ik dan dat het een moeder met twee jongen is. Mijn man, is nogal van de vogels en heeft altijd voer in de tuin voor die diertjes. Maar… dit hadden we niet verwacht, dat de eekhoorns ook hier bij ons in de tuin op het voer zouden komen!

P1070384

Goed hoor mevrouw, ik zal wel even poseren – Foto: ©Riek Grevers

Tekst en foto’s: ©Riek Grevers

______________________________________________________________________________________________________________________

Noot redactie…

De paartijd van eekhoorns valt tussen januari en juli. De draagtijd is ongeveer 46 dagen met een worp van 3 tot 6 jongen. De kleintjes worden naakt en blind geboren en na 30 dagen kunnen ze zien. Dus in dit geval denken wij als redactie, dat het niet een moeder met twee jongen kan zijn.

Lees ook: De eekhoorn is vroeg aan het nestelen

______________________________________________________________________________________________________________________

Extra filmpje gemaakt door: Jeffrey van Houten

De eekhoorn in de sneeuw

Jeffrey van Houten en Jacob Kaptein maakten samen een schitterend filmpje over eekhoorns in de sneeuw. Bekijk:

 

Meer info:  JeffPhotography.nl

___________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/01/28/eekhoorn-komt-op-visite/