Gijs van Ginkel(1930-1994) alias “Valleischut” – Deel 8

Vervolg afscheidsreceptie Gijs van Ginkel

DSCN6953De volgende spreker was de heer E.L. van Sminia namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Jachtopzichters (KNVVJ). Hij was er zeer content mee dat Gijs de VUT in ging en afscheid nam van de Veldpolitie. Hij heeft nu meer tijd voor onze vereniging en wij zullen hiervan dankbaar gebruik maken. Als cadeau bood hij Gijs een vergunning aan voor het schieten van een ree.

Een boek schrijven

Als laatste spreker kwam de heer W.A. van Dijk naar voren. Hij vertelde dat hij zoveel met Gijs had meegemaakt, dat hij wel een boek over hem kon schrijven. Hij kon dit echter niet doen omdat er maar één schrijver is en dat is Gijs.

Correct en/of kleurrijk

Hij stipte een aantal hoedanigheden van Gijs aan, vond hem een goede leermeester en vakman, zeer stipt en altijd op tijd, met een goed geheugen en veel schrijvend zowel verhalen als p.v.’s(processen verbaal). Altijd overdag correct gekleed, ‘s nachts daarentegen zeer kleurrijk.

Prettige samenwerking

Nadat hij een paar komische voorvallen had verteld, bedankte hij Gijs namens al zijn collega’s voor de prettige samenwerking en bood hem een aantal cadeau’s aan. Een fraai bord met inscriptie, een groepsfoto in een lijst en een aantal boeken.

DSC_4547

De heer W.A. van Dijk(links) biedt  – namens alle collega’s – Van Ginkel een aantal een aantal cadeau’s aan – Foto: ©Archief Van Ginkel

De moeite genomen

Tijdens de hierna volgende pauze werden de  aanwezigen in de gelegenheid gesteld Gijs met de ontvangen onderscheiding te feliciteren en tevens afscheid van hem te nemen. Hierbij bleek dat veel vrienden en bekenden, collega’s, freule Sittens, de familie Van Beuningen en diverse rentmeesters de moeite hadden genomen om naar Scherpenzeel te komen, om afscheid van Gijs te nemen.

DSC_4556

Als laatste kwam Gijs van Ginkel zelf aan het woord – Foto: ©Archief Van Ginkel

Vloeiende toespraak 

Vervolgens werd deze gezellige receptie besloten door Gijs van Ginkel zelf, die in een vloeiende toespraak, doorspekt met talrijke komische verhalen en voorvallen zijn leven in vier fasen de reveu liet passeren, waarbij hij afsloot met de in politiekringen bekende zin: “Utrecht de twaalf nul gaat sluiten, en wenst u nog een prettige dienst!”

Na een daverend applaus bleef men nog enige tijd gezellig bijeen onder het genot van een drankje en een hapje. Aan de carrière van een kleurrijk persoon kwam hiermee een einde.

Eerder gepubliceerd in: Scherpenzeelse Krant 30 januari 1990  een uitgave van de BDU in Barneveld 

___________________________________________________________________________________________

 Hieronder nog enkele beelden van de aanwezigen uit de zaal.

DSCN6999

 ***

DSCN7001

 ***

DSCN7000

 ***

DSCN7002

***

DSCN6998

Gezellig onderonsje, v.l.n.r. ( ? ) dan Hein van Beuningen, Gijs van Ginkel, Jan van Leijenhorst(schoonvader van Gijs), staand Bert van Ginkel(oudste zoon) met zijn zuster Marjan van Ginkel. Als laatste zittend op de achtergrond Arnold van der Hoeven – Foto: ©Archief Van Ginkel

Lees ook:  Gijs van Ginkel(1930-1994) alias “Valleischut” – Deel 9

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/01/23/gijs-van-ginkel1930-1994-alias-valleischut-deel-9/