Roodwild in een witte wereld

Laaghangende nevelslierten

Toen wij zondagmorgen vroeg het Park de Hoge Veluwe binnenreden, werden we geconfronteerd met een prachtige witte’ wereld. Het begon al gelijk toen we vanaf de Houtkampweg, links een prachtige doorkijk hadden naar het Otterlose Zand. De voeten van de dennen werden omsluierd door laaghangende lichte nevelslierten. De temperatuur was eindelijk een aantal graden onder nul gezakken, een hele verademing na al die regen van de laatste tijd. Zou het dan eindelijk ‘echt’ winter gaan worden?

DSC_6504 (1280x853)

Witte nevelslierten rondom de dennen in het Otterlose Zand – Foto: ©Florus van den Berg

Winters landschap

Iets verderop werden wij verrast door een drietal herten, die vanuit de mist, in volle galop het bos aan de overkant probeerden te bereiken. Het was eigenlijk allemaal veel te ver weg, maar ja, je probeert het toch vast te leggen. Het is altijd weer een mooi gezicht om de dieren in het winterse landschap te zien struinen. Zoveel winter en daarbij sneeuw, hebben we nog niet gehad. En… niet geschoten is altijd mis, toch?
DSC_6518 (1280x853)

Vanuit de mist kwamen een drietal herten in volle galop aan rennen – Foto: ©Florus van den Berg

Wit-bevroren heide
Als we doorrijden in de richting van het Reemsterveld, trekt er net een groot roedel kaalwild van wel 35 tot 40 stuks over het open veld. De dieren tekenen heel mooi af in de wit-bevroren heide, een enkeling kijkt even op onze richting uit. Het lukt niet om ze in één keer op de plaat te krijgen, daarvoor is de stoet te lang. Dan maar in twee keer, het zij zo.
DSC_6576 (1280x853)

Een roedel kaalwild in de wit-bevroren heide – Foto: ©Florus van den Berg

Gelukstreffer 
Hoewel het zo in het open veld best frisjes kan zijn, genoten Jannie en ik van het prachtige ‘winterse’ tafereel hier voor ons op het Reemsterveld. Echt een gelukstreffer’, want we hebben de laatste tijd, eigenlijk niet zoveel wild voor de lens gehad. Blijkbaar hadden de dieren ook niet zoveel schik met al die regen.
DSC_6605 (1280x853)

Het prachtige ‘winterse’ tafereel hier voor ons op het Reemsterveld – Foto: ©Florus van den Berg

Koude zondagmorgen
Voor ons kon deze prachtige, hoewel ietwat koude zondagmorgen niet meer stuk. Nog nagenietend van het mooie schouwspel, trekken we weer richting huis, naar de koffie!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/01/18/wild-in-een-witte-wereld/