Roodborstje tikt tegen raam in Ede

Vogel is vaste gast in de tuin

Het zal je maar gebeuren… je bent bezig in de keuken, en plotseling wordt er hevig op het glas van de tuindeur getikt. Och, dat zal de buurman zijn, denk je in eerste instantie. Als je omkijkt is er geen mens in de wijde omgeving te bekennen. Maar… het getik op het raam blijft doorgaan, en als je dan nog eens goed kijkt, ontdek je de ongenode gast. Een roodborstje zit gewoon op de kruk van de tuindeur, je heel brutaal aan te kijken, en tikt telkens op het raam.

image1

Het roodborstje op de kruk van de tuindeur in Ede – Foto: ©Eigen opname

Geluksvogels

Van een mevrouw uit Ede kregen wij het berichtje, dat het roodborstje al een tijdje te gast was bij haar in de tuin. Natuurlijk was onze nieuwsgierigheid gewekt en zochten wij contact met deze beide ‘geluksvogels’, zowel de mevrouw als het roodborstje. Nadat ze buiten een keer wat voer had neergelegd, kwam hij regelmatig op visite. Dan tikte hij tegen het raam, blijkbaar om aan te geven dat hij er weer was. Zelf zegt ze ervan: “Ik vind het best leuk en ook wel bijzonder, dat hij op het raam tikt, want dan moet ik gelijk aan dat bekende liedje denken!” (Zie filmpje onderaan).

image1 (1)

Het roodborstje tikt tegen ‘t raam, tik… tik…- Foto: ©Eigen opname

Veilig op de deurkruk

Het roodborstje is totaal niet bang voor haar, al eet hij nog niet uit haar hand. “Nee… dat niet en voor mij hoeft zoiets ook helemaal niet. Ik vindt het prima zo, kan gebeuren toch?”, vertelde ze ons. Met haar telefoon heeft ze enkele opnames gemaakt, om het stekje(deurkruk) van de vogel te laten zien.Inmiddels is de vogel gevlogen en heeft hij/zij zich niet meer laten zien!

********************************************************************************************************************************************

Nog een getikt roodborstje, maar nu op video!

Al een paar dagen probeerde een klein roodborstje onze aandacht te trekken door tegen het raam te tikken. Is hierop misschien het bekende kinderliedje gebaseerd? Vanmorgen lukte het om dit op video vast te leggen. Waarom het beestje dit doet is mij niet bekend. Iemand van de kijkers misschien? Uw reactie zien we graag tegemoet! (Zie geheel onderaan!)
Het onderstaande filmpje van Wim Karmelk is gepubliceerd op 12 november 2012

 

____________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto, of enkele foto’s met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen fotomateriaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/01/09/roodborstje-tikt-tegen-raam-in-ede/