Middachter Allee in herfstkleuren

Mooiste laan van Nederland

Deze beukenlaan, waar je doorheen komt als je van Velp naar Dieren rijdt, is – volgens onze mening – de mooiste laan van Nederland. De Middachter Allee was tot in de Tweede Wereldoorlog beroemd om zijn prachtige dubbele beukenrij. De beuken waren rond 1767 aangeplant en hadden na ruim 170 jaar een fenomenale hoogte van ruim 40 meter bereikt. Volgens oude gegevens zouden sommige beuken zelfs 47 m hebben gehaald.
In de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers een deel van de bomenrij vernield, maar de beukenlaan is inmiddels grotendeels in haar oude luister hersteld. In alle jaargetijden is het een lust om door deze schitterende beukenlaan te rijden, maar zij laat zich in de herfst van haar allermooiste kant zien. In ons fotoarchief vonden we nog een prachtige opname die gemaakt is op 1 november 2011.

4 - 900585 - kopie

De Middachter Allee laat zich in de herfst van haar allermooiste kant zien – Foto: ©Louis Fraanje

Hans Rijnbende schreef er een prachtig verhaal over op ons weblog: De Middachter Allee in twee delen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/11/07/middachter-allee-in-herfstkleuren/