Overstekende herten op de Wildbaan

Vlak voor ons

Ineens waren ze er… drie stuks edelherten (geweidragers), die vlak voor onze auto de weg overstaken, toen we gisterenavond over de Wildbaanweg reden in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Ik trap ineens boven op de rem, en Jannie klapt als het ware bijna dwars door de voorruit, gelukkig geeft een autogordel dan uitkomst! Na drieduizend keer excuses aan haar gemaakt te hebben, wist ik niet hoe gauw ik de camera moest pakken, om het tafereel vast te leggen.

DSC_4164 (1280x853)

Een hert komt recht voor ons de weg over – Foto’s: ©Florus van den Berg

DSC_4165 (1280x853)

DSC_4171 (1280x843)

 

In vliegende vaart

Ik zie dat Jannie inmiddels ook haar filmcamera in de aanslag heeft, gelukkig dan valt het achteraf misschien allemaal nog wel weer mee. Het is natuurlijk ook schitterend om te zien, als de herten in vliegende vaart over de weg, en dan over de zandverstuiving denderen. Alleen het laatste hert kon ik redelijk goed voor de lens krijgen, maar Jannie had ze gelukkig allemaal in beeld. Nou ja, ere wie ere toekomt!

DSC_4180 (1280x853)

DSC_4181 (1280x853)

Sporen in het stuifzand

Ja, eigenlijk voor dat je goed en wel in de gaten heb wat er zich allemaal afspeelt, is het alweer voorbij. De sporen van het drietal herten staan diep afgetekend in het stuifzand, en het laatste hert zie ik nog net boven de horizon uitkomen. Alles bij elkaar duurde het misschien enkele minuten, maar het was de moeite waard om vast te leggen. De foto’s zullen zeker niet allemaal even scherp zijn, maar het geeft wel een mooi van onze vluchtige ontmoeting.

DSC_4195 (1280x853)

Aan het einde van de sporen zien we nog net het laatste hert aan de horizon – Foto’s: ©Florus van den Berg

Bekijk ook het filmpje:  ©Jannie van den Berg:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/10/08/overstekende-herten-op-de-wildbaan/