Staatsbosbeheer huldigt Gerrit de Graaff bij ‘uniek jubileum’

Vijftig jaar vrijwilliger, uniek in Nederland 

3231870_

Divisiedirecteur Mascha Brouwer overhandigd een bronzen beeldje aan Gerrit de Graaff en zijn vrouw Tiny in Boeschoten – Foto: ©Henk Hutten

Natuurkenner

De Barneveldse natuurkenner Gerrit de Graaff is dinsdagmiddag gehuldigd, omdat hij vijftig jaar vrijwilliger is bij Staatsbosbeheer. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in schaapskooi Boeschoten in Garderen. Volgens Staatsbosbeheer is dit vrijwilligersjubileum uniek in Nederland.

 

Bronzen beeldje

De volledig verraste De Graaff, die de vergadering bezocht met zijn vrouw Tiny, ontving van divisiedirecteur Mascha Brouwer een bronzen beeldje met het logo van Staatsbosbeheer en een mensfiguur, dat verwijst naar het vrijwilligerswerk. Bovendien kreeg hij een oorkonde, een natuurboek en een bos bloemen.

Bosuilenproject

De 81-jarige Barnevelder was in 1964 initiatiefnemer van het bosuilenproject in de boswachterij Kootwijk. “Het eerste broedgeval was in 1967 en vandaag de dag hangen er in het drieduizend hectare grote gebied dertig broedkasten”, aldus De Graaff.

Bron: Barneveldse krant

De redactie van “De Veluwenaar” feliciteert vanaf deze plaats Gerrit de Graaf met deze mooie onderscheiding. De donateurs en vaste bezoekers van ons weblog kennen  van zijn prachtige verhalen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/05/22/staatsbosbeheer-huldigt-gerrit-de-graaff-bij-uniek-jubileum/