Wilde dieren kennen geen zomer- en wintertijd

Vanaf het weekend moet men bij het autorijden vooral op de Veluwe extra opletten.

Afgelopen zondag is de klok een uur vooruit gegaan, van de winter- naar zomertijd mede daarom is het risico van een aanrijding met wild groter. Het beroepsverkeer dat ’s morgens en ’s avonds op de weg zit, heeft te maken met een verhoogde activiteit van overstekend wild. Dieren kennen geen zomer en wintertijd, dat is iets van mensen.

wildwechsel_zeitumstellung

Een reebok steekt zomaar de weg over – Foto: ©Anke Hahmann

Let extra op

Daarom kan het gebeuren dat een ree, hert of zwijn dat op zoek is naar voedsel, zomaar de weg oversteekt. Let dus deze dagen extra op, vooral op de Veluwe. Hun biologische klok werkt anders dan de onze.
De nachtmerrie van iedere automobilist, die onderweg een wild dier op zijn motorkap of in zijn grille krijgt.  Niet altijd is een aanrijding met een plotseling overstekend wild dier te voorkomen. Maar… door uw snelheid te verlagen en uw opmerkzaamheid te verhogen, vooral op de provinciale wegen, voorkomt men veel leed!

21227_616834095084722_1903817311699773274_n

Hier zit een mens, zowel als een dier zeker niet op te wachten – Foto: ©Koninklijke Jagersvereniging

Lees ook:  Zwijnen aangereden op de Leuvenumseweg

***

Bekijk ook het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/30/wilde-dieren-kennen-geen-zomer-en-wintertijd/