Symbolische terugkeer van Rien Poortvliet op Paleis Soestdijk

Dit weekend voor het laatst!

test1

Band met de Koninklijke Familie

Om een completer beeld te geven van het hele oeuvre van Rien Poortvliet en vanwege de vriendschappelijke geschiedenis die er ligt tussen Poortvliet en Soestdijk, is er aanvullend een speciaal gemaakte selectie van originele aquarellen en olieverfschilderijen te zien. De thema’s zijn hierbij de band die Poortvliet had met de Koninklijke Familie, flora & fauna en natuurlijk de Kabouter. Daarnaast is nog een aantal persoonlijke bezittingen van Rien Poortvliet te zien, onder meer afkomstig uit zijn werkkamer.

Opening Rien Poortvliet (1)

Corrie Poortvliet bij de opening van de tentoonstelling – Foto: ©Paleis Soestdijk

Specifieke herinneringen

De naamsbekendheid van Rien Poortvliet is groot en hij is nog altijd geliefd bij een zeer breed publiek. Velen zijn nog altijd in het bezit van een of meer van zijn boeken en bewaren hier specifieke herinneringen aan, die in het licht van 2015 vaak een wat nostalgisch gevoel oproepen. De wat jongere generaties en kinderen van nu zijn echter minder bekend met het werk van Rien Poortvliet. Voor die laatste groep vormt de tentoonstelling op het paleis dan ook een eerste kennismaking, voor de andere een tijdreis vol persoonlijke herinneringen en nostalgie.

rien2

Schitterende illustratie uit het kabouterboek – ©Rien Poortvliet

Kabouter-zoektocht voor kinderen

Een bijzonder leuk thema om juist met kinderen en kleinkinderen te beleven. Speciaal voor deze groep is een Kabouter-zoektocht ontwikkeld die door de paleistuin voert, vol leerzame ontdekkingen en spannende ontmoetingen. Kabouters bestaan niet? Door het nog altijd amusante verhaal van de Kabouter met name in beeld te vertellen, laat Paleis Soestdijk kinderen graag zien dat Kabouters anno 2015 nog springlevend zijn!

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 1 maart 2015

1000px-Panorama_Paleis_Soestdijk

Panorama Paleis Soestdijk

 

Meer informatie: Paleis Soestdijk

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/02/26/symbolische-terugkeer-van-rien-poortvliet-op-paleis-soestdijk/