Driehonderd jaar boerderij Hagedoorns Plaatse

Zelfwerkzaam- en zelfredzaamheid

3025467_

Hagedoorns Plaatse driehonderd jaar – Foto: ©HP

 

Driehonderd jaar

Boerderij Hagedoorns Plaatse in Epe bestaat 300 jaar en dat wordt dit jaar groot gevierd. Conservator Elke Tetterode, voorzitter Stichting Collectie Veluws Streekmuseum en bestuurslid Stichting Veluws Streekmuseum, droeg sinds haar aantreden in 1987 met een schare vrijwilligers veel bij aan de groei en bloei van het streekmuseum en beheer/behoud van de prachtige (klederdrachten) collectie.

kinder1-150x150

kinder-150x150Daarvan 3500 stuks bij CODA Apeldoorn en de rest in kelder kapschuur. Wijlen raadslid Hans Visser ‘t Hooft was de grote man achter de acties voor aankoop streekboerderij.

Hagedoorns Plaatse kenmerkt zich door enorme zelfwerkzaam- en zelfredzaamheid. Unieke tegels zijn behouden.

Het museum trekt gemiddeld 10.000 bezoekers op jaarbasis. Met de transformatie van de voormalige varkensschuur rondt men (ver)bouw(ings)werkzaamheden af. Elke Tetterode gaat nu nog voor een broodoven op het terrein. Ze is op zoek naar een coördinator kantinewerkzaamheden en een PR-functionaris.

cropped-hagedoornsplaatse-header

Voor meer informatie:  Hagedoorns Plaatse

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/02/26/driehonderd-jaar-boerderij-hagedoorns-plaatse/