De grote beer versmolten in het licht

Fantasie verweven door de werkelijkheid

Zit ik gisteren zo tegen half drie naar de voorbij drijvende wolken te kijken, ontdek ik zowaar een grote beer. Tenminste de grote kop, rechts, die ineens volop door het felle zonlicht in beeld wordt gebracht. De wolk heeft – met een beetje fantasie – wel iets weg van een brullende ijsbeer. Op goed geluk probeer ik het tafereel vast te leggen.

kl-1DSC_1805 - kopie

Het schitterende beeld van de berenkop in het zonlicht – Foto: Louis Fraanje

Vergankelijkheid

Ik werd er echt door getroffen en voelde mij heel even op de Noordpool, maar na enkele ogenblikken versmolt de grote berenkop als sneeuw voor de zon. Dan is de illusie voorbij en sta je tegelijkertijd weer met beide benen op de grond. Toch gaf dit schitterende beeld aan de blauwe winterlucht, heel duidelijk weer; hoe vergankelijk de dingen zijn.

berenkop-19387

beren-berenhoofdFilosofie

We leven momenteel in een hele rare wereld, en hoe je het wend of keert, het is één en al ‘chaos’ ! Veel van al het mooie en al het goede, wat onze voorouders met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd, wordt  soms zomaar in één klap vernietigd en verwoest! En… wat doen wij…?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/02/05/de-grote-beer-het-licht/