Overstekende zwijnen leggen verkeer op A1 bij Kootwijk plat

Wilde zwijnen op de snelweg

KOOTWIJK – Zwijnen hebben vanmiddag op de snelweg A1 bij Kootwijk voor commotie gezorgd. De snelweg was zaterdag direct na twee uur in beide richtingen afgesloten, omdat er zwijnen op de weg liepen. Een zwijn liep daar met enkele andere wilde zwijnen midden op de weg. Ook RTL-nieuwslezer Jan de Hoop stond in de file omdat er wilde zwijnen op de snelweg liepen.

B7jjY-XIQAEn9EG

In de file bij Kootwijk, omdat er wilde zwijnen op de snelweg lopen – Foto: ©Jan de Hoop

Snelweg uit voorzorg afgesloten

Eén zwijn heeft de overtocht niet overleefd. Volgens de politie werd het beest aangereden door automoblist. De bestuurder kwam er goed vanaf. Hij raakte niet gewond. Wel raakte zijn auto beschadigd. Omdat de betrokken automobilist meer zwijnen had gezien, werd de snelweg uit voorzorg afgesloten. Maar de zoektocht van de politie leverde niets op. De wilde zwijnen hadden veilig de overkant gehaald. De andere zwijnen zouden worden afgeschoten, maar het leek wel of ze dit wisten. Ze waren al snel verdwenen richting de bossen.

Zwijnen op de veluweGroot

Ze waren al snel verdwenen richting de bossen – Foto: ©Louis Fraanje

Een gat in de afrastering

Langs de snelweg over de Veluwe staan hekken, maar blijkbaar was er een gat in de afrastering. Vermoedelijk zijn de dieren door dit gat in het hek gekropen en zo op de snelweg terecht gekomen. Door de zoekactie ontstonden er op de A1 files. Aan beide zijdes stonden files tot 5 kilometer.

Meer nieuws BarneveldseKrant  en  Files op A1 door aangereden wild zwijn

Bron: ANP, Omroep Gelderland,  en Jan de Hoop

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/01/17/overstekende-zwijnen-leggen-verkeer-op-a1-bij-kootwijk-plat/