Jac. Gazenbeekstichting en de Veluwe in 2015

Ver over onze grenzen

Gewoon je eigen koers blijven varen, dat is wat de Jac. Gazenbeekstichting jarenlang gedaan heeft en nog steeds blijft doen. Dat schreef ik in de herfst van 2012 in mijnWelkomstwoord” op ons nieuwe weblog van deze digitale “Veluwenaar”, met zijn bijna onuitputtelijke mogelijkheden. Ook schreef ik, dat wij daardoor nog veel meer mensen kunnen bereiken, ver over onze eigen Veluwe-grenzen, ja… zelfs onze landsgrenzen!

Verwachtingen ver overtroffen

Nu… zijn we inmiddels ruim twee jaar verder, en hoe is de stand van zaken op dit moment? Ik kan u verzekeren dat het al onze verwachtingen ver heeft overtroffen! Waren er in het begin allerlei kinderziekten, wat niet zo verwonderlijk is bij zo’n grote overgang, die hebben we nu grotendeels onder controle. Daar komt nog bij, dat er op dit moment gemiddeld tussen de 250 tot 300 mensen per dag ons weblog bezoeken, en… dat aantal stijgt met de dag!

Een heel duidelijk bewijs, dat we iets te bieden hebben, en dat mensen de artikelen en verhalen ook echt waarderen! Hoe harder en onpersoonlijker de maatschappij wordt, des te meer verlangen de mensen naar een beetje romantiek.

web 10760-ro-hond-t - kopie

Louis Fraanje en zijn hond, vol verwachting kijkend naar een kleurrijke toekomst – Foto: ©Fransien Fraanje

Waan van de dag

Toch blijft het ‘zaak’ dat we de boel in de hand houden en zorgen dat het niet boven onze hoofden uit gaat groeien, en… weten waar je grenzen liggen. Vooral ook jezelf blijven en je niet van je stuk laten brengen door de ‘waan’ van de dag. Hoewel dit misschien lang niet altijd de gemakkelijkste weg is, geeft het ons wel enorm veel voldoening.

Spijker op z’n kop

Het is een woelige tijd, financiële schandalen tot in de hoogste regionen. Een oude Veluwenaar zei eens tegen mij: “As je vrogger een rieksdaolder schuld had, dan lag je daor nachten van wakker, mer tegeswoordigs hen ze een paor ton schuld en ze bin nie wakker te kriegen!” Daar sloeg die man de spijker op z’n kop, maar… tegelijkertijd geeft het wel aan in wat voor maatschappij wij leven!

Blijven inzetten

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van de natuur en cultuur op de Veluwe. Mede door de steun van onze trouwe donateurs en vrijwilligers, hopen wij ons ook in 2015 weer te blijven inzetten voor de toekomst van een mooie en leefbare Veluwe, en… weer veel diverse en interessante artikelen te publiceren op ons weblog.

Heel veel dank zijn wij verschuldigd aan al onze auteurs – de mensen in het veld – die geheel belangeloos en enthousiast hun verhalen leveren. Daarnaast wil ik natuurlijk de technische mensen hierbij heel erg bedanken, want ook zonder hen zou het allemaal natuurlijk onmogelijk geweest zijn!

gifje-houthakkers-1926729

Het bijltje er niet zomaar bij neerleggen!

Toekomst

Wat de toekomst ons ook mag brengen, we hopen – bij gezondheid en met Gods hulp – in dit nieuwe jaar het bijltje er niet zomaar bij neer te leggen, want er is nog ontzettend veel werk te doen.

Daarnaast wil ik iedereen vanaf deze plek, een bijzonder gezond en gelukkig 2015 toewensen!

Louis Fraanje, voorzitter

Jac. Gazenbeekstichting  Lunteren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/01/01/jac-gazenbeekstichting-en-haar-veluwe/