Herfstkleuren op de Veluwe

Natuur en techniek

Hierbij twee schitterende foto’s met de herfstkleuren op de Veluwe gemaakt door de Barneveldse amateur-natuurfotograaf Bert van Elten voor plaatsing in de rubriek “Natuurmoment” op de weblog van De Veluwenaar.
Deze eerste foto is verleden jaar gemaakt in het Schaffelaarsebos in Barneveld. Helaas zijn ondertussen een aantal van deze schuine bomen gekapt en is dit plaatje dus niet herhaalbaar.

Herfst Schaffelaar webb kl

Schitterend kleurenspel in het Schaffelaarsebos te Barneveld – Foto: Bert van Elten

Bert heeft deze foto gemaakt met de zogenaamde HDR (High Dynamic Range) techniek, waarbij meerdere onder- en overbelichte foto’s tot een geheel worden bewerkt, hiermee komen deze herfstkleuren het mooiste tot zijn recht.
Als alternatief ook een foto van de prachtige herfstkleuren aan de Garderenseweg tussen Garderen en Uddel.

Herfst Garderenseweg kl - webb kopie

De Garderenseweg bij Uddel slingert zich door het kleurendecor van de herfst _ Foto: Bert van Elten

Gedreven 

Als gedreven amateur-natuurfotograaf is hij regelmatig op de Veluwe en in de Arkemheenpolder bij Nijkerk te vinden op zoek naar unieke stukjes natuur of dieren. Zijn voorkeur gaat hierbij uit naar vogels, met name de wat zeldzamere exemplaren zoals bijvoorbeeld het goudhaantje, appelvink en blauwborst, om er maar enkele te noemen. Met een 700 mm telelens en veel geduld is dit een mooie uitdaging.

Een van zijn favoriete vogels is de ijsvogel die hij elk jaar toch wel weer in deze regio weet te vinden. Ook maakt hij graag macro-opnames van bijvoorbeeld een libelle of een bruine vuurvlinder in de vroege uurtjes. Een aantal van zijn fotoseries kunt u vinden op de website: Photo albums by Bertvanelten 

Copyright alle foto’s: Bert van Elten 

***

silhouet-fotograafb

Uw natuurmoment!

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een foto, of enkele foto’s met uw verhaal naar ons te mailen (zie onder)! Het is uiteraard ook van belang dat uw ‘Natuurmoment’ op de Veluwe heeft plaatsgevonden en… uw foto’s van goede kwaliteit zijn!

De redactie behoudt zich wel het recht voor om artikelen i.o. aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/11/10/herfstkleuren-op-de-veluwe/