Verrassend kleurenspel

Vlammende avondlucht

Hoewel het vandaag toch de gehele dag een beetje grijs bleef, werden we vanavond – buiten in het veld onder de open hemel – plotseling verrast door een geweldige mooie ‘vlammende’ avondlucht.

web Louis Fraanje Veluwe avondlucht DSCN8190 - kopie - – Foto: ©Louis Fraanje

Langzaam maar zeker komt het op gang en dan barst het even later in volle glorie los – Foto: ©Louis Fraanje

Nieuwe kracht

Het zag er in eerste instantie helemaal niet naar uit, alles leek even grauw en grijs. Maar zo tegen vijven begon het wolkendek aan de horizon wat open te breken. Het werd lichter en je merkte dat de avondzon nog een poging waagde om de wolkenlucht even een prachtige rode en goud-gele kleur te geven. Langzaam maar zeker komt het op gang en dan barst het even later in volle glorie los. In één woord samengevat “SCHITTEREND”!

Hoe dan ook, wij kunnen zoiets niet weerstaan en genieten telkens weer opnieuw van dit schitterende kleurenspel. Dan glijden zomaar de dagelijkse zorgen en beslommeringen van je schouders, en voel je weer nieuwe kracht.
Zo stonden we samen dit ‘natuurwonder’ te aanschouwen, en voelde het – in de stilte van de avond – of we als het ware ‘oog in oog’ stonden met de ‘Schepper’ van al dit moois!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/11/04/verrassend-kleurenspel/