“Natuurwerkdag in het Lunterse Buurtbos”

Natuurwerkochtend-2014- Foto. JGS-DSCN6251 - kopie

De hele natuurwerkploeg bij uitkijktoren De Koepel in het Lunterse Buurtbos – (Foto: JGS)

Op vrijdag 26 september 2014 zetten 39 basisschoolleerlingen een mooie traditie voort met de jaarlijkse Natuurwerkdag. Begeleid door meester Martijn en drie moeders, hebben de twee groepen 8 van basisschool De Bron enthousiast de Wildwal in het Lunterse Buurtbos ontdaan van overhangende takken, hout en andere obstakels. Gelukkig viel het weer mee, een beetje motregen, maar dat mocht voor de kinderen de pret niet drukken.

Samen(werken)

Al een aantal jaren organiseren de Jac. Gazenbeekstichting in samenwerking met de Vereniging Vrienden van het Lunterse Buurtbos deze najaarsopruimactie. Ieder jaar komen leerlingen uit groep 8, telkens van een andere basisschool in Lunteren, met veel inzet en plezier een stukje van ons bos schoonmaken.

Hand in hand

Voorafgaand aan de Natuurwerk-ochtend had Louis Fraanje al het e.e.a. op school verteld als inleiding. Op de dag zelf was de leiding in handen van Liseth Elbertsen(JGS) en Monica van der Hoff (Vrienden). De actie startte vanaf het parkeerterrein van Hotel de Werelt. Na afloop was er gezorgd voor koek en chocolademelk, een bezoek aan de Koepel begeleid door Tine den Otter en afsluitend een ijsje. Want werk, kennis opdoen en plezier maken horen hand in hand te gaan!

Inzet

De Vrienden van het  Luntersche Buurtbosch en de Jac. Gazenbeekstichting zijn erg blij met de inzet van leerkrachten en ouders van de Lunterse basisscholen, die ieder jaar deze natuurschoonmaakochtend mogelijk maken en zo jonge mensen nauw in contact brengen met dit belangrijke erfgoed van de Lunterse gemeenschap.

Lees ook: Natuurwerkdag in het Lunterse Buurtbos – Deel 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/09/29/natuurwerkochtend-het-lunterse-buurtbos/