Oog in oog met een tweeling

Al zwervend door het veld, kan het een enkele keer wel eens gebeuren dat je ineens ‘oog in oog’ staat met het wild. Zoiets overkwam mij het afgelopen weekend. Ik was al vroeg uit de veren, want kom je midden op de dag, dan ligt het wild in de dekking, vooral als het warm is. Maar met de warmte viel het deze morgen nogal mee. Toch bleef  het stilletjes dit keer; er was weinig wild op de been. De zon klom hoger en hoger, en net toen ik er over na begon te denken om terug te gaan, hoorde ik geritsel tussen de bomen. Heel voorzichtig richtte ik de camera in de richting van het geluid en sloop dichterbij. Even verderop wist ik een open stukje, wie weet zag ik daar meer? En wat denk je? Ik kon mijn ogen niet geloven, daar stond een reegeit met een tweeling.

1 foto 1  DC_5792

Ik kon mijn ogen niet geloven, daar stond een reegeit met een tweeling – Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterend gezicht zoals ze daar haar kroost stond te zogen, echt een ‘plaatje’! Heel rustig bleef ze staan en keek af en toe mijn richting uit. Zien kon ze mij niet, ik had mij enigszins verscholen achter een klein dennetje. Op een gegeven ogenblik vond ze het blijkbaar welletjes en deed enkele stappen naar voren. De kalfjes keken heel even mijn richting uit, net lang genoeg om ze samen op de gevoelige plaat vast te leggen.

2-foto-2-DC_5824klein

De kalfjes keken even mijn richting uit – Foto: ©Louis Fraanje

Even was er wat geritsel tussen het gras, misschien een muisje of zo en gelijk waren ze afgeleid. De oortjes gespitst, maar het bleek loos alarm.
Wat ik wel eens eerder had gezien bij een tweeling, gebeurde ook nu. Na het zogen gingen ze elkaar schoon staan likken; keurig opgevoed dus.

3-foto-3-DC_5833klein

De oortjes gespitst – Foto: ©Louis Fraanje

Een aandoenlijk gezicht,  als je zoiets van zo dichtbij kunt bekijken, schitterend. Zo waren ze bijna tien minuten druk met elkaar en ik zat ‘eerste rang’ en kon mijn geluk niet op. Vorige week liepen we een net geboren reekalfje tegen het lijf en nu stond ik  zomaar oog in oog met een tweeling, wat wil een mens nog meer?

4-foto-4-DC_5932klein

Likken ze elkaar schoon, keurig opgevoed dus! – Foto: ©Louis Fraanje

Een zeldzaam tafereel waar je uren naar kunt kijken en van genieten. Opnieuw weer een schitterende ochtend die ik in mijn natuurdagboek met een ‘gouden’ randje kan omlijsten!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/06/20/oog-in-oog-met-een-tweeling/