Gestrande vrachtwagen tussen de bomen

Heeft u dat nou ook wel eens?  U rijdt  zomaar ergens en opeens wordt uw oog getroffen door iets aparts, iets wat je niet alle dagen tegenkomt. Zo reden wij onlangs in de buurt van Nunspeet en zagen bij een hotel onder de bomen iets ongewoons.  Stond daar nou een oude vrachtwagen in de struiken?  We reden de parkeerplaats op en gingen eens een kijkje nemen.

Roestbak1

Foto: ©Louis Fraanje

Zou de chauffeur de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt en toen tussen de bomen tot stilstand gekomen?
Maar… dat moet dan wel heel lang geleden gebeurd zijn, want toen we nog eens goed keken, bleek het, volgens ons, een truck uit de jaren ’30.  Totaal verroest en versleten stond hij daar te staan.
Omdat ik zelf  ook een tijdje op de vrachtwagen heb gereden, blijft de “wereld op wielen” mij boeien.

Roestbak2

Foto: ©Louis Fraanje

Ik heb ooit, jaren geleden in Amerika, wel eens zoiets als dit gezien. Maar  toen reden we langs de aloude en legendarische ‘Route 66’ en dit is Nederland op onze eigen Veluwe. Dus daar wilde ik meer van weten.

Roestbak3

Foto: ©Louis Fraanje

Wat bleek ?   De eigenaar van het betreffende Hotel Vennendal,  Hans Jung, is helemaal gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De “gestrande”  truck is een Citroën uit 1928 en is daar als decoratie neergezet.
Wij vonden het wel heel apart en opvallend zo tussen het groen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/03/18/gestrande-vrachtwagen-tussen-de-bomen/