Natuur schoonmaakdag 2013

Op de fiets van de Koepel vweer naar school – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Op de fiets van de Koepel vweer naar school – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Gisteren plaatsen we een berichtje over de in het water gevallen natuurschoonmaakdag.   De deelnemers hebben daar zelf ook een verhaaltje over geschreven.   De beste drie beloofden we een plekje op De Veluwenaar.
Daarom, hieronder, de verslagen van  Ermee ter Voert, Lindsay van Holland en Arnoud van Veldhuisen.

*******************************************************************************************************************************

Ermee ter Voert. | Groep 8 De Wegwijzer

Vandaag zijn we naar het Lunterse Buurtbos geweest. We gingen op de fiets. Het was best koud en nat want het regende, maar toch gingen we. Toen we er waren gingen we de Koepel in. We hadden nog best mooi uitzicht, alleen was het een beetje mistig. Louis Fraanje vertelde dat als het heel mooi weer is, dan kun je de Domtoren helemaal in Utrecht zien. Toen gingen we naar de derde verdieping, daar waren foto’s te zien van het bos. Toen vertelde de beheerder van de Koepel over de dieren in het bos zoals: reeën, een marter en vogels. Daarna gingen we naar de tweede verdieping, daar waren ook foto’s te zien. En toen naar de eerste verdieping, daar vertelde de beheerderover hoe het Lunterse Buurtbos is ontstaan. En toen was het afgelopen. We gingen in de regen weer naar school. Het was best leuk, maar jammer dat het regende.

De de beheerder van de Koepel vertelt over het Buurtbos – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

De de beheerder van de Koepel vertelt over het Buurtbos – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Het regende best hard, maar toch gingen we naar de Koepel. We mochten daar naar boven. Het was een mooi uitzicht. Er waren ook verrekijkers, waardoor je verder weg kon kijken. In de Koepel hingen allemaal foto’s. Het was er best mooi.
De dag ervoor was meneer Louis Fraanje bij ons op school. Hij vertelde toen van alles over het bos. En over herten en reeën. Hij maakte ook de geluiden van een hert en een ree. Het klonk best grappig. Op het laatst gaf hij ons een boekje over herten en toen ging hij weer weg.

*******************************************************************************************************************************

Lindsay van Holland. | Groep 8 De Wegwijzer

De dag ervoor was meneer Louis Fraanje bij ons op school – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

De dag ervoor was meneer Louis Fraanje bij ons op school – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

 

We gingen ’s ochtends om 9 uur op de fiets naar de Koepel. Daar gingen we naar binnen. We gingen helemaal naar boven. Maar het was wel mistig. Met de verrekijker kon je wel ver kijken. Uiteindelijk gingen we naar beneden. Daar waren veel foto’s en een begeleider vertelde wat over de natuur en over de Koepel. We kregen nog wat te drinken en er werd een groepsfoto gemaakt. En omdat het zo regende en zo koud was, gingen we weer terug naar school.

*******************************************************************************************************************************

Arnoud van Veldhuisen. | Groep 8 De Wegwijzer

Met de verrekijker kon je wel ver kijken – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Met de verrekijker kon je wel ver kijken – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/10/17/natuur-schoonmaakdag-2013/