Concurrentie in de wei

In het buitengebied zijn de boeren het gras weer aan het maaien.    Beweging in het veld lokt altijd dieren aan die op zoek zijn naar voedsel.    Zo zag ik een blauwe reiger die concurrentie kreeg van een ooievaar.

Twee concurrenten in de wei

Twee concurrenten in de wei – Foto: ©Louis Fraanje

Het gaat weer goed met de ooievaar,  je ziet ze steeds vaker in de weilanden.  Her en der verschijnen ook – hoog op een paal – de bekende kunstnesten bij boerderijen.     Geweldig natuurlijk, maar niet iedereen is daar zo blij mee. Vogelliefhebbers klagen dat de ooievaar in het voorjaar de nesten van weidevogels belaagt.  Dus, zo zie je maar weer, ieder voordeel heeft ook een nadeel en zo is het altijd wat.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/09/13/concurrentie-in-de-wei/