Geroosterde glanskop gered

Het zal je maar gebeuren, je bent je omgeving aan het verkennen en plotseling zit je gevangen tussen de spijlen van een wildrooster. Dat overkwam een jonge glanskopmees op de Hoge Veluwe.
We reden over één van die wildroosters, die gemaakt zijn om er voor te zorgen dat het grote wild niet in de mensenwereld kan komen.

Het wildrooster op de Hoge Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Het wildrooster op de Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Daar zat het vogeltje – Foto: Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de spijlen

Dat de kleine dieren daar wel eens de dupe van worden bleek in dit geval wel heel duidelijk. Natuurlijk. er zijn loopplankjes onderin het rooster, zodat een klein beestje dat daar onverhoopt  terechtkomt er ook weer uit kan. Maar als je, zoals de glanskop, tussen de spijlen terecht bent gekomen en er rijden geregeld auto’s over je heen, word het lastiger. Niemand had het blijkbaar in de gaten en het was, uit de auto, bijna niet te zien.

Vogeltje is gered

Vogeltje is gered

Onopvallend hoopje 

Fransien zag hem het eerst, een klein onopvallend hoopje, dat daar angstig in elkaar gedoken zat.  We stopten en verlosten het vogeltje uit zijn haggelijke situatie.

Klein vogeltje in grote handen – Foto’s: Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

Gered

Totaal gestrest en onbeweeglijk zat hij in mijn grote mensenhanden. Ik voelde het bibberen.  Het duurde even voordat het weer helemaal bij z’n positieven was gekomen, maar toen het zover was vloog het vrolijk in de eerste de beste boom. Blij en opgelucht waren zowel het vogeltje als ook wij met onze reddingsactie, hoe klein dan ook.

De glanskop weer in vrijheid gesteld - Foto: ©Louis Fraanje

De glanskop weer in vrijheid gesteld – Foto: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/05/06/geroosterde-glanskop-gered/