Dreigende wolken, stromende regen, kleurrijke boog

We reden door het Park de Hoge Veluwe ter hoogte van het stuifzand in de Wildbaan, toen we rechts van ons aan de horizon een dikke regenbui aan zagen komen. Een fantastisch gezicht die dreigende wolkenlucht boven het stuifzand.

Donkere regenwolken

Toen we rechts van ons een dikke regenbui aan zagen komen – Foto: ©Louis Fraanje

Even later barste de bui met donder en geweld in alle hevigheid los, we hielden ons hart vast. Natuurlijk is deze regen meer dan welkom en heel hard nodig voor de natuur, maar wat voelden we ons klein bij zoveel natuurgeweld. Tegelijkertijd grepen we onze camera en probeerden de sfeer vast te leggen. Zowel Fransien als ik genoten met volle teugen van dit natte avontuur.

wat voelden we ons klein bij zoveel natuurgeweld

wat voelden we ons klein bij zoveel natuurgeweld – Foto: ©Louis Fraanje

Als dan vanachter de donkere wolken de zon zich een weg baant door de regenstromen en de kristallen bundelt tot een schitterende regenboog, ben je op dat moment de gelukkigste mens op aarde.

Als dan vanachter de donkere wolken de zon zich een weg baant

Als dan vanachter de donkere wolken de zon zich een weg baant – Foto: ©Louis Fraanje

klik om te vergroten
klik om te vergroten
klik om te vergroten
klik om te vergroten

Haarscherp verrees een kleurrijke boog aan de horizon boven Hoog Deelen en in gedachten herinnerden wij ons de geweldig mooie regenboog in augustus vorig jaar. Telkens weer doet het ons iets en geeft die regenboog aan de hemel ons een gevoel van verbondenheid met de Schepper.

Regenboog

De kleurrijke verbinding van hemel en aarde – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: De regenboog als een kleurrijke verbinding

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/04/14/dreigende-wolken-stromende-regen-kleurrijke-boog/