Het brieschend paard in Hagedoorns Plaatse

Het-brieschend-paardHet Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse biedt dit jaar
van 2 april t/m 28 december onderdak aan de tentoonstelling
“Het brieschend paard”.

Natuurlijk kent u de aquarellen van Rien Poortvliet. Maar hoe goed de reproducties daarvan in zijn boeken ook zijn; de details komen pas echt tot hun recht op de originelen.
Deze  tentoonstelling geeft u de gelegenheid om alle aquarellen die gepubliceerd zijn in het boek Het Brieschend Paard van dichtbij, zonder vouw in het midden, te bekijken. Dat maakt deze expositie tot een haast verplicht uitje voor iedere Poortvliet bewonderaar.

Met een bezoek aan deze tentoonstelling slaat u twee vliegen in één klap. Want ook het museum zelf is een bezienswaardigheid op zich.  Het is gevestigd in een Hallenhuis boerderij uit 1715. Het inwendige van de boerenhoeve is zodanig ingericht dat het net lijkt alsof de familie, die hier rond 1900 woonde en werkte, even weg is.
De boerderij staat vol met meubilair en gebruiksartikelen uit die periode. Zo staan er onder andere een volledig gevulde linnenkast en servieskast. Ook de bedstee kan zo weer in gebruik genomen worden. De kapschuur herbergt een klederdracht expositie met streekdracht van de Noord-Veluwe. Ook zijn er nog een wagenschuur en een ambachtenschuur. Verder heeft het museum een moestuin waar enkele ‘vergeten groenten’ worden verbouwd. Her en der staan op het terrein oude hoogstamfruitrassen, zoals appel, peer en pruim. Een kruidentuin en een bloementuin maken het geheel compleet. In de zomer staan achter op het terrein bijenkorven.

hpWanneer?
2 april t/m 28 december 2013
openingstijden

Waar?
Hagedoorns Plaatse
Ledderweg 11
8161 SZ Epe (buurtschap Zuuk)
info@hagedoornsplaatse.nl
Telefoon: 0578-627162

Routebeschrijving

Wat kost het?
Volwassenen:                        € 4,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar:         € 2,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: Gratis
Museumjaarkaarthouders:   Gratis
Rolstoelbegeleiders:             Gratis

                                                                                                                      Bekijk ook het filmpje van de opening:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/03/05/het-brieschend-paard-in-hagedoorns-plaatse/