Burgers’ Zoo 100 jaar jong!

LogoBurgers100

  

Vanaf deze plaats willen wij als stichting iedereen van Burgers’ Zoo en in het bijzonder de familie Van Hooff , van harte feliciteren met haar 100-jarig jubileum.
Het driemanschap Alex en Bertine van Hooff en natuurlijk moeder Greet van Hooff niet te vergeten, dat zich met hart en ziel inzet voor dit prachtige bedrijf!
Op 30 maart 2013 is Burgers’ Zoo officieel 100 jaar jong! Daarom vieren zij het hele jaar door feest in het dierenpark met vele jubileumactiviteiten. Want wie jarig is trakteert. Maar wie jarig is, wordt ook graag gefeliciteerd!

Bus vol dieren
Afgelopen week reed er voor mij een bus vol met allemaal dieren, op de buitenkant bedoel ik dan. Prachtig beplakt, allemaal in het kader van hun 100 jarig jubileum, echt schitterend gedaan. Tegelijkertijd realiseerde ik mij dat wij als stichting wel een hele bijzondere band hebben met Burgers’ Zoo en de familie Van Hooff.

bus

Terugblik
De opening van het Gazenbeek Centrum op vrijdag 15 oktober in 1999, staat in ons geheugen gegrift. Ondanks een overvolle agenda was toenmalig directeur Antoon van Hooff bereid om de openingshandeling te verrichten. “Hoger waarderingscijfer had u ons niet kunnen geven!” memoreerde voorzitter Louis Fraanje in zijn toespraak.
Van Hooff was uitermate onder de indruk van het grote aantal mensen – zo’n 200 personen – die bijeengekomen waren om de opening bij te wonen. Ook het spontane optreden van Sjaan van de Meulepol als ‘bezemvrouwtje’ met haar herfst attributen maakte veel indruk bij hem.

Veel waardering
Groot was de verbazing bij voorzitter Louis Fraanje, toen bij de viering van het twaalf en een half jarig bestaan, op vrijdag 17 oktober 2003, ineens Antoon van Hooff de zaal binnenkwam lopen. Hij was in stilte uitgenodigd en fungeerde deze avond als ‘eregast’. In 2004 sterft Antoon van Hooff op 66-jarige leeftijd. “Een reus is geveld”, schreef onze voorzitter in een memoriam.
Zijn zoon Alex van Hooff vormt met zijn vrouw Bertine van Hooff de vierde generatie in het familiebedrijf. Samen met moeder Greet van Hooff vormen zij de huidige directie van Burgers’ Zoo.

Greet, Bertine en Alex van Hooff

Ja, over en weer was en is er veel waardering voor elkaar. Door de jaren heen is er een sterke band gegroeid, daar heeft men alles over kunnen lezen in ons blad ‘De Veluwenaar’

Het bestuur van de Jac. Gazenbeekstichting

Meer informatie over Burgers’ Zoo en haar 100 jarig jubileum vindt u op: www.burgerszoo.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/02/14/burgers-zoo-100-jaar-jong/