Het mooiste boerenerf

De verkiezing Gelders Boerenerf 2012 is gewonnen door boerderij de Grootte Veen in Putten. Gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Gelderland maakte de uitslag bekend tijdens een mini-symposium over boerenerven in Zelhem. De winnaars, de heer en mevrouw Veldhuizen, kregen een eervol schild, bloemen en een fotoreportage in het blad Landleven.
Het erf van de boerderij aan de Nijkerkerstraat 68 en 70 in Putten ligt er dagelijks bij alsof het zaterdagavond is, aldus de jury. Het is niet alleen de zorg en de toewijding van de bewoners, de boerderij is tevens kenmerkend voor de streek.
De in 1756 gebouwde boerderij maakte vroeger deel uit van het landgoed De Bokhorst. Op het erf staan een bakhuisje, een schaapskooi, een houten schuur en een hooibergstreek. De gevels zijn van baksteen dat in kruisverband is gemetseld. Rondom loopt een gepleisterde plint. De verkiezing was georganiseerd door Stichting Boeren-Erf-Goed-Gelderland, een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Gelders Erfgoed en Gelders Genootschap.
[slideshow_deploy id=’948′]

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2012/12/01/het-mooiste-boerenerf/