Louis Fraanje verzorgt prachtige dialezing in De Essenburcht

Onderstaand artikel is overgenomen van de site van de Barneveldse Krant.

 

 

 

Door: Klaas van Heeringen

Op donderdagavond 1 november mocht De Essenburcht ruim 130 belangstellenden ontvangen in de grote zaal voor de dialezing ‘Veluws wild in de seizoenen’ door Louis Fraanje, de bekende Lunterse fotograaf en natuurliefhebber. Zij werden niet teleurgesteld, want Louis was in vorm en hield een gloedvolle, humoristische dialezing.

Aan de hand van de prachtige fotografie van zijn hand, en die van zijn echtgenote Fransien, werden de bezoekers in woord en beeld meegenomen over de Veluwe. Hij liet hen als het ware over zijn schouder meekijken, wanneer hij in zijn schuilhutje of wildkansel zit. Bijvoorbeeld een reekalfje wat net geboren is, de bronsttijd van de edelherten, de bonte specht, wilde zwijnen en vossen. Met veel geduld vangt Louis Fraanje ze in de lens en liet hij zijn publiek, waaronder ook veel jeugd, deze avond meegenieten van de bekoringen die de verschillende seizoenen laten zien van onze schitterende Veluwe.

Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Deze activiteit kwam mede tot stand dankzij de Programmaraad van Kulturhus De Essenburcht.

Voorafgaand aan de lezing waren er al veel vragen, waarbij vooral de jeugd goed vertegenwoordigd was. Foto: ©Fransien Fraanje

Voorafgaand aan de lezing waren er al veel vragen, waarbij vooral de jeugd goed vertegenwoordigd was. Foto: ©Fransien Fraanje

P1020560 - webfoto-kopie

De lezing over de Veluwe trok veel belangstelling

P1020561 - webfoto-kopie

De schitterende beelden ondervonden veel waardering

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2012/11/02/louis-fraanje-verzorgt-prachtige-dialezing-in-de-essenburcht/