Hessen zetten Lunteren op stelten

 [slideshow_deploy id=’354′]

Lunteren

Zaterdag 21 mei was het dan zover, een konvooi wagens en paarden en grote vrachtwagens volgden het spoor van de Hessen over de oude Hessenweg. Hierbij trok de echte Hessenwagen van Henk Vink, met zijn paarden en kleurrijke tuig, veel bekijks.
Van heinde en ver was men gekomen om dit unieke schouwspel met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Ook liep er van allerlei gespuis mee, muzikanten, kooplui e.d..
Aangekomen in de Dorpsstraat trok de prachtige stoet met het kleurrijke gezelschap veel toeschouwers. Op het Nieuwe Erf hield de Loko van Lunteren, Jaap van den Heuvel, een prachtige toespraak. Natuurlijk spraak stichtingsvoorzitter Louis Fraanje ook een woordje. Daarna was het beurt aan het Lunters Volkstoneel. De grappen en grollen rolden over het podium en alles in het kader van het 20 jarig jubileum en het thema Hessen. Iedereen was gekleed zoals in de tijd van rond 1850 en alles ging in het Plat Veluws- en Lunters dialect.

Hoogtepunt was natuurlijk het verhaal van Bonkige Hent de struikrover, wat ook echt nagespeeld werd door Dik Steenbeek. De struikrover werd opgepakt door de veldwachter van Lunteren Jan de Schrik. “Een zonovergoten feestdag om nooit te vergeten!” aldus voorzitter Louis Fraanje.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2011/05/21/hessen-konvooi-en-hessen-toneel/