Schraalhans, keukenmeester in het bos

Zwijnen helpen roodborstjes de winter door.

De natuur is toegedekt met een witte deken, eindelijk een echte winter. Een geweldige tijd om mooie plaatjes te schieten. Alleen de dierenwereld heeft het nu niet gemakkelijk. Vooral als het dan ook nog eens hard gaat vriezen. Deze winter was ik getuige van een prachtig schouwspel.

369-

Op de foto zie je links de drie roodborstjes zitten – Foto: ©Louis Fraanje

Helpt de één de ander

In het bos waren wilde zwijnen in de sneeuw aan het wroeten. Op zoek naar wat eetbaars. Vlak in de buurt zaten steeds drie roodborstjes op een struikje, geduldig wachtend tot de zwijnen genoeg hadden gegeten en weer verder liepen. Dan grepen de vogeltjes hun kans waar, om te kijken of er nog wat te halen viel. Zo helpt de één de ander de winter door.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2010/01/04/schraalhans-keukenmeester-in-het-bos/