Vandaag wil ik luisteren…

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

Iemand zei eens: “Je bent in de wereld, maar niet van de wereld!”
Een prachtig gezegde wat mij erg aansprak en mede daarom is het ook heel goed, om niet met de massa mee te lopen en de verkeerde kant op te gaan, maar gewoon jezelf te blijven, ook al loop je dan soms helemaal alleen.

Lokroep

Soms dan overvalt je het gedoe van alledag, het geroezemoes en het gelach en dan moet ik er gewoon even tussenuit, dan roept de natuur met haar vele stemmen, die lokroep is zo sterk… dan houdt niets mij meer tegen.

Dan ga ik ergens op een hele stille en afgelegen plek, waar niemand mij kan storen, een plek waar ik even helemaal alleen kan zijn en de aanwezigheid mijn Schepper heel duidelijk kan voelen.

Anders

Ik voel dat het vandaag heel anders is dan voorheen, want vandaag wil ik luisteren naar de stilte om mij heen, gewoon één worden met de natuur oftewel de Schepping van God. Dan voel ik diep van binnen de warme verbondenheid met die grote Schepper van dit alles en Zijn zorg voor mijn hele bestaan hier op aarde.
Die gedachten heb ik proberen vorm te geven in het onderstaande gedicht.

Veluwenaar Louis Fraanje kijkt omhoog naar de hemel boven de Veluwe - Foto: ©Fransien Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje kijkt omhoog naar de hemel boven de Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

Vandaag

Vandaag wil ik luisteren,
naar de stilte om mij heen.
Vandaag wil ik fluisteren,
met de bomen om mij heen.

Vandaag wil ik mij omringen,
met de dieren in het bos.
Vandaag wil ik deze dingen,
het laat mij gewoon niet los.

Vandaag zoek ik mijn vertier,
met hart en ziel in de natuur.
Vandaag is mijn Schepper hier,
in Zijn Schepping en zo puur.

Vandaag is anders dan voorheen,
ik voel het diep van binnen aan.
Vandaag ben ik niet meer alleen,
want Hij zorgt voor mijn bestaan!

Tekst: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/07/05/vandaag-wil-ik-luisteren/