Moeflons verliezen hun wintervacht – Deel 2 – Slot

Behoud de moeflons…

Hoe mooi is het niet om de moeflons in de Veluwse natuur tegen te komen en oog in oog te staan met deze schitterende dieren.
Met onze foto’s en verhalen, die we regelmatig over de moeflons hebben gepubliceerd en nog steeds zullen blijven doen, willen wij eigenlijk laten zien, dat de moeflon niet alleen een zeer nuttig en prachtig dier is, maar nog veel meer dan dat. Een dier dat zich al meer dan honderd jaar bewezen heeft als zijnde een duurzame aanvulling op het Veluwse wild! That’s it, niks meer en niks minder!

Als moeder ooi voorbij komt dan ga je er achteraan - Foto: ©Louis Fraanje

Als moeder ooi voorbij komt dan ga je er achteraan – Foto: ©Louis Fraanje

Nou... nou... moe, effe kalm aan anders houdt ik je niet bij - Foto: ©Louis Fraanje

Nou… nou… moe, effe kalm aan anders houdt ik je niet bij – Foto: ©Louis Fraanje

Zo... nu even de dorst lessen - Foto: ©Louis Fraanje

Zo… nu eerst even de dorst lessen – Foto: ©Louis Fraanje

En ondertussen houdt moeder ons in de smiezen - Foto: ©Louis Fraanje

En ondertussen houdt moeder ons in de smiezen – Foto: ©Louis Fraanje

Meerdere ogen zijn op ons gericht, mooi toch - Foto: ©Louis Fraanje

Meerdere ogen zijn op ons gericht, mooi toch – Foto: ©Louis Fraanje

Waardevol

Wij proberen hiermee ons juist sterk te maken voor deze nuttige dieren in onze Veluwse natuur, in plaats van ze gewoon te laten uitmoorden. Hoelang blijven we nog de andere kant opkijken?
Laten we er liever met z’n allen voor gaan zorgen, dat deze WAARDEVOLLE dieren zoals oa, de moeflon, behouden blijven voor de toekomst, voordat het te laat is!

Vogelvrij

Als je een beetje dierenliefde in je lijf hebt, dan kan het niet anders of je voelt ook een bepaalde liefde voor dit prachtige wilde haarschaap de moeflon en dan kun je er grote moeite mee hebben, dat ze vogelvrij verklaard en zomaar zonder meer afgeslacht worden. Dat soort dingen doen mij als natuur- en dierenliefhebber echt pijn.
Laten wij er dan met z’n allen voor zorgen dat de moeflon behouden blijft in Nederland en dat er naar een oplossing wordt gezocht, voordat het te laat is!

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/06/18/moeflons-verliezen-hun-wintervacht-deel-2-slot/