Winter en Voorjaar onder elkaar!

Veluwe in de seizoenen…

Wat is het toch geweldig om al dat jonge groen in het voorjaar weer zo uitbundig uit haar voegen te zien barsten, daar kun je toch momenteel zo enorm blij en gelukkig van worden, echt geweldig.
Nog mooier is het als je sommige natuurmomenten met elkaar kunt vergelijken, oftewel – letterlijk en figuurlijk – onder elkaar kunt zetten, zoals ik hieronder gedaan heb.

Wat een verschil van wit naar groen! - Foto's: ©Louis Fraanje

Wat een verschil van wit naar groen! – Foto’s: ©Louis Fraanje

Winter en Voorjaar 

De winteropname heb ik op dinsdag 16 januari 2024 ‘s morgensvroeg gemaakt en de voorjaarsopname op dinsdag 30 mei 2024 in de namiddag, beide foto’s zijn genomen in de Boswachterij Kootwijk.
Iemand vroeg mij ooit eens, wat voor seizoen ik nou het mooiste vond, tja… dat is voor mij als natuurmens best een lastige, omdat ik persoonlijk de natuur in al haar seizoenen kan waarderen.
In ieder geval kan ik over de winter en het voorjaar wel heel kort iets gevoelsmatigs zeggen.

Winter

De winter met haar sneeuw en vorst, wanneer bos en veld bedekt ligt onder een witte deken en ‘koning winter’ met zijn ijzige kou sloot en plas voorzien heeft van een dikke laag ijs en de schaatsen uit het vet gehaald kunnen worden, tja… dat is het echte werk natuurlijk.

Voorjaar

Tja.. als dan het voorjaar met al dat weelderige groen haar intrede doet, waarbij de prachtige wolkenluchten het allemaal nog mooier maken, dan genieten wij natuurlijk ook volop, dat kunt u wel denken.
Dan zeggen wij tegen elkaar: “Het voorjaar is losgebarsten en toont met wapperende vanen al haar glorie en heerlijkheid, wat een feest en alle eer aan God den Heer, de Schepper van al dit moois!🙏

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/05/02/winter-en-voorjaar-onder-elkaar/