Hendrik Aalbert (Henk) van Beek(74) overleden

Een man met hart voor het boerenleven in al haar facetten en de natuur als Schepping van God …

Hendrik Aalbert (Henk) van Beek Henk is op maandag 1 april jl. overleden, hij werd 74 jaar.
We kennen hem vanaf de schoolbanken, ook al zat hij een klas lager bij mijn broer Gert in de klas van de Ds. J. Fraanjeschool in Barneveld.
Henk kwam van de boerderij Gelkenhorst en dat was z’n lust en zijn leven, tussen de koeien en uiteraard de paarden is hij letterlijk en figuurlijk groot geworden.
Een boom van een kerel uit het goede hout gesneden, het type ‘ruwe bolster, blanke pit’, met hart voor het boerenleven in al haar facetten en de natuur als Schepping van God!

Henk rijd met zijn McCormick trekker over de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe(2016) – Foto: ©Louis Fraanje

Henk rijdt met zijn McCormick trekker over de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe(2016) – Foto: ©Louis Fraanje

Hertenbronst

En hoewel Henk een echte paardenman was, vergeet ik nooit meer hoe hij tijdens de hertenbronst op de Hoge Veluwe, met zijn McCormick trekker tussen het publiek over de Wildbaanweg kwam aanrijden.
Toen hij ons en onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg zag staan, parkeerde hij de trekker in de berm en genoot van het wild en de gesprekken er omheen.
Bijna ieder seizoen belde Henk mij of de hertenbronst al begonnen was, want dan wilde hij erbij wezen.

Louis kreeg uit handen van Henk een prachtige foto van drie ploegende schimmels!(2019) – Foto: ©Fransien Fraanje

Louis kreeg uit handen van Henk een prachtige foto van drie ploegende schimmels!(2019) – Foto: ©Fransien Fraanje

Paardenfoto

Op woensdag 20 maart 2019 had ik een natuurlezing over de Veluwe in de Essenburcht te Kootwijkerbroek. Hoe blij verrast was ik na afloop, toen ik uit handen van Henk van Beek een grote ingelijste foto van een driespan schimmels voor de ploeg kreeg overhandigd.
De betreffende foto is ooit jaren geleden gemaakt door mijn inmiddels overleden ome Joost Fraanje, op de akker van boer Bouwman op Slichtenhorst bij Nijkerk!
Dierbare en waardevolle herinneringen met een gouden rand!

Medeleven

Hij is de zoveelste op rij die ons is ontvallen en die ons is ons voorgegaan op de weg, die ook wij eens zullen moeten gaan, niemand uitgezonderd. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen, familie en allen die hij lief had, heel veel sterkte en Gods nabijheid toe!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/04/05/hendrik-aalbert-henk-van-beek74-overleden/