Zomaar wat zwerven – Deel 163

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zondag 25 februari 2024 –  Een kleurrijke regenboog aan de hemel!

Deze zondag was het echt weer zo’n echte Hollandse februaridag, waarbij zon en regen elkaar afwisselden, maar in de namiddag om 16.50 uur klaarde de lucht wat op en kwam de zon vanachter het donkere wolkendek vandaan.
Terwijl het tussendoor nog wat regende, mede door de wat lagere stand van de zon, die dan dwars door de regenbui heen gaat schijnen, verrees aan de andere kant een schitterende regenboog!

Een prachtige hemelboog als een kleurrijke verbinding met die grote Schepper… - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige hemelboog als een kleurrijke verbinding met die grote Schepper… – Foto: ©Louis Fraanje

Teken van Gods trouw

Hoe dan ook, Fransien en ik raken altijd weer diep onder de indruk van dit wonderlijke natuurverschijnsel, het teken van Gods trouw, daarbij ook denkende aan het verbond van God met Noach; dat de aarde nooit meer door water zal vergaan.
Zo heeft een ieder zo zijn of haar eigen herinneringen en belevenissen aan deze prachtige hemelboog en zie je telkens weer die kleurrijke verbinding met die grote Schepper!🙏

*******************************************************************************************************************************

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

“Als je alles voor iedereen wilt zijn, ben je voor niemand iets!”

Duidelijker kun je het niet formuleren, denk ik, want dat is ook onmogelijk.
Hoe vaak hoor je niet dat iemand zegt: “Tja… ik heb maar twee handen en ik kan maar één ding tegelijk doen!” Wees je daar dan altijd goed van bewust, want het is zeker niet verkeerd om anderen te helpen, maar weet je grenzen te bepalen, anders wordt je voorgoed ondergesneeuwd door anderen! – Foto: ©Louis Fraanje

Winters landschap op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Winters landschap op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 7 maart 2024  –   Kleurrijk Lentefeest op Landgoed Staverden!

Afgelopen zaterdag 2 maart 2024 waren Fransien en ik op Staverden, om te kijken of de krokussen al in bloei stonden, want dat is ieder jaar weer een verrassing.
Vorig jaar om deze tijd was het echt de moeite waard, maar bij ervaring weten we, dat zich niet ieder voorjaar een kleurrijk tapijt met krokussen vormt.
En… tja, het bleek nu echt een stuk minder te zijn, tenminste het was wat minder uitbundig dan vorig jaar. Afgezien daarvan, konden wij toch, met een mooi stelletje krokussen op de voorgrond er een aardige opname van maken, waarbij de Witte Pauwenburcht van Staverden op de achtergrond, het geheel afmaakte!

Een mooi stelletje krokussen op de voorgrond, met daarachter Kasteel Staverden - Foto: ©Louis Fraanje

Een mooi stelletje krokussen op de voorgrond, met daarachter Kasteel Staverden – Foto: ©Louis Fraanje

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/03/08/zomaar-wat-zwerven-deel-163/