Oud boswachter Gert Ribbers(1948-2024) overleden

Otterlo – Overlijdensbericht van Gert Ribbers

De ons zo bekende oud-boswachter Gert Ribbers(75), is van ons heengegaan.
Gert en ook zijn vrouw Trui, waren oude bekenden van ons, zij woonden jarenlang in de beheerderswoning bij Uitkijktoren De Koepel in Het Lunterse Buurtbos.
Daar heb ik hen ook leren kennen en hebben we ook wel van alles meegemaakt, destijds reed Gert nog op een bromfiets met een karretje erachter, pas later kwam er een jeep op de dam in het Lunterse Buurtbos.

Het biggetje dat door de boswachter en z'n vrouw werd grootgebracht - Foto: ©Louis Fraanje

Het big ‘Knorretje’ dat door de boswachter en z’n vrouw werd grootgebracht – Foto: ©Louis Fraanje

Biggetje

Mooie dingen beleeft, waarbij het grootbrengen van een reekalfje en het big ‘Knorretje’ van een wild zwijn, wel het spectaculairste was. Lees meer: Boswachterswoning tijdelijk opvangcentrum
Naast het uitwisselen van allerlei zaken die met het bos en de natuur te maken hadden, hebben we samen met Gert Ribbers en het Oud Lunterse Dag Comité, ook de oude en historische Wildwal in het Lunterse Buurtbos weer nieuw leven ingeblazen. Lees meer: Reconstructie van oude Wildwal

Natuurschoonmaakdag

De jaarlijkse Natuurschoonmaakdag, die we samen met de jagers van de WBE Lunteren organiseerden, waarbij soms meer dan 100 schoolkinderen aanwezig waren. Deze dag was jarenlang eigenlijk een feest op zich, met na afloop broodjes worst en chocomel in de grote tent naast De Koepel, waarbij Gert en zijn vrouw Trui het voortouw namen en mensen enthousiast maakte.

De jaarlijkse Natuurschoonmaakdag, samen met de jagers en Lunterse schoolkinderen - Foto: ©Jac Gazenbeekstichting

De jaarlijkse Natuurschoonmaakdag, samen met de jagers en Lunterse schoolkinderen – Foto: ©Jac Gazenbeekstichting

Voetspoor

Gert is eigenlijk in de voetsporen van zijn vader getreden, die in de Gemeentelijke Boswachterswoning aan de Apeldoornseweg woonde.
Het bos, de dieren, de natuur en alles er omheen was zijn lust en zijn leven en liep als een rode draad door zijn verdere leven, ook toen hij na zijn pensioen met Trui in Otterlo ging wonen.

Buitenmensen

Oude bekenden, die inmiddels overleden zijn, zoals de schrijver Jac. Gazenbeek, Bosbaas Jan Versteeg sr., (Wienterkoninkje) en Jachtopzichter Frits van den Born en noem ze allemaal maar op, markante Veluwse buitenmensen van het bos en veld die er niet meer zijn.
Boswachter Gert Ribbers behoorde tot een uitstervend ras, toch zullen wij hen blijven herinneren, net als de oude verhalen over jacht en stroperij.

Gedicht en tekening gemaakt door Gert Ribbers

Gedicht en tekening gemaakt door Gert Ribbers

Voorgegaan

Bijna wekelijks verliezen wij oude bekenden en vrienden en Gert Ribbers is zo onderhand de zoveelste op rij die ons is ontvallen en ons is ons voorgegaan op de weg, die ook wij eens zullen moeten gaan, niemand uitgezonderd.
Wij wensen zijn vrouw Trui(Truida), kinderen, kleinkinderen, familie en allen die hij lief had, heel veel sterkte en Gods nabijheid toe!

Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

De dankdienst terugkijken kan hier: https://kerkdienstgemist.nl/stations/168/

*

De dankdienst terugkijken kan hier: https://kerkdienstgemist.nl/stations/168/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/28/oud-boswachter-gert-ribbers1948-2024-overleden/