Moeflons in een echt winters decor!

Terugblik buiten in bos en veld…

We kijken met u terug naar die bewuste maandag 20 december 2010,  inmiddels dus al ruim 13 jaar geleden en daarbij ook een zeer koude, half bewolkte dag, met een gemiddelde temperatuur van -7 ℃elsius.

Dus flink koud en de wind maakte het nog enkele graden kouder en wij stonden ergens verscholen bij een oude kromgegroeide dennenboom. Gewapend met onze camera te wachten op de dingen die komen gingen, tenminste dat hoop je dan.

Moeflons

Totdat er uiteindelijk na enkele uren wachten, een groepje moeflonrammen van totaal 6 stuks en een ooi langs de besneeuwde en wit berijpte bosrand verschenen.
Tja… dan ben je de koning te rijk, dat kunt u begrijpen en ondanks de kou, kan kom je natuurlijk meteen in actie en probeer je het tafereel zo goed mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat en dat is dan ook aardig gelukt.

Een groepje moeflonrammen en een ooi bij de besneeuwde en wit berijpte bosrand- Foto: ©Louis Fraanje

Een groepje moeflonrammen en een ooi bij de besneeuwde en wit berijpte bosrand- Foto: ©Louis Fraanje

Verdwenen

Met een beetje weemoed kijk ik er nu naar, want niet alleen zijn onze winters met een dik pak sneeuw schaars geworden, maar onze moeflons zijn bijna verdwenen uit ons landschap, helaas!
Heel erg jammer,  maar we blijven – ondanks alles – ons sterk maken voor hun behoud!

*******************************************************************************************************************************

Help mee met Vereniging De Moeflon

Een vereniging die zich ook zorgen maakt over het het lot van de deze prachtige en nuttige dieren is Vereniging De Moeflon.
Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,- per kalenderjaar. –
Meer info:  Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/05/moeflons-in-een-echt-winters-decor/