Verjaardagsfeest met een terugblik en een vooruitzicht

Een Veluws Zondagskind…

Vandaag vier ik mijn geboortedag, dat was 74 jaar geleden op zondag 27 november 1949 – ’s morgens om ongeveer 07.00 uur en mijn wieg stond in de Nieuwstraat 36 te Barneveld.
Een zondagskind dus, niet dat ik daarom beter ben dan anderen, zeker niet, maar mede hierdoor wel alle reden voor mij om dan ook blij en dankbaar te zijn, dat ik dit allemaal in redelijk goede gezondheid, samen met mijn vrouw Fransien en onze beider kinderen, nog mag beleven, daar dank ik mijn Schepper voor!

Verjaardagsfeest met een terugblik en vooruitzicht – Foto met inzet: ©Fransien en Louis Fraanje

Verjaardagsfeest met een terugblik en vooruitzicht – Foto met inzet: ©Fransien en Louis Fraanje

Gedachten

De grote foto met inzet van twee extra foto’s, geeft heel duidelijk mijn gedachten weer:

1. Allereerst de grote foto die ik ooit maakte van een edelhert op de heuvel, met die schitterende avondlucht erachter, dat mij steeds weer doet denken aan mijn lievelingspsalm 42 : 1 – ’t Hijgend hert…

2. De afbeelding rechts, van het knielende jongetje dat zijn avondgebed opzegt, brengt mijn gedachten en herinneringen weer terug naar vroeger naar mijn ouderlijk huis, de tijd toen ik zelf zo’n jochie was. Juist dat eenvoudige beeld geeft mij houvast en vertrouwen voor de toekomst en… het verlangen naar die Grote Dag.

3. Links het portret van mijzelf, dat is gemaakt door Fransien, hier sta ik tussen de enorme stammen van een oude dennenboom op de Veluwe, een plek waar ik als geboren en getogen Veluwenaar dan ook mijn wortels heb!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/11/27/verjaardagsfeest-met-een-terugblik-en-een-vooruitzicht/