Onverwachte ontmoeting met een edelhert

Mooie herinnering van 10 jaar geleden…

Het is inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden, dat Fransien en ik op een regenachtige morgen in oktober van 2013 over de Veluwe zwierven en plotseling op een aantal meters voor ons – verscholen in het struikgewas – een edelhert ontdekten.

Blijkbaar had het dier ons met dit regenachtige weer niet verwacht en ook niet opgemerkt, want hij zat heerlijk op z’n gemakje te herkauwen, zich van geen kwaad bewust.

Plotseling op een aantal meters voor ons – verscholen in het struikgewas - ontdekten wij een edelhert – Foto: ©Louis Fraanje

Plotseling op een aantal meters voor ons – verscholen in het struikgewas – ontdekten wij een edelhert – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog

Zoiets is natuurlijk wel een bijzonder gave ervaring, als je op een zwerftocht door het Veluwse bos, zomaar plotseling ‘oog in oog’ met zo’n prachtig edelhert staat, dat kan ik u wel verzekeren.
En ook al hebben door de jaren heen wel vaker edelherten ons pad gekruist, waarbij het bekende edelhert ‘Hubertus’ wel de kroon spande, zo’n onverwachte ontmoeting is en blijft bijzonder. Daarom blijft een herinnering als deze, ook al is het lang geleden, een natuurmoment met een gouden randje!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/11/13/onverwachte-ontmoeting-met-een-edelhert/