Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist ter bemoediging…

Daarnaast zou een oude vriend van mij  er tegelijkertijd wel het volgende aan toe voegen: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!”
En geef hem eens ongelijk, want deze oude Veluwenaar kon het weten, altijd buiten in weer en wind, gekneed en gevormd door de natuur en de seizoenen!

Edelhert

Vandaag gaat mijn verhaal niet over edelherten, ook al heb ik voor deze mooie spreuk uiteraard wel een prachtige foto met een geweidrager oftewel mannelijk edelhert genomen.
Edelherten en dan voornamelijk de plaatsherten kunnen tijdens de bronsttijd soms ook best wat overmoedig worden en even niet goed opletten, waardoor ze dan in een onbewaakt ogenblik gevorkeld(gedood) worden!

 De koning van de Veluwe tijdens de bronst - Foto: ©Louis Fraanje

De koning van de Veluwe tijdens de bronst – Foto: ©Louis Fraanje

Beide benen

Het beste is dus, gewoon met beide benen op de grond blijven staan en vooral ‘jezelf’ blijven. Doe je werk naar eer en geweten, waarbij het respect voor die ander niet mag ontbreken.
Je bent heus niet meer dan die ander, vergeet dat niet bij al je doen en laten, ook al heb je veel aanhangers en luisteren mensen graag naar je, dan betekent dit nog niet dat jij het altijd bij het rechte eind hebt.

Hoogmoed

Want het gevaar ligt altijd op de loer, dat jij en ik daardoor hoogmoedig gaan worden en denken dat wij alleen de waarheid in pacht hebben, maar er is een oud gezegde dat nog niets aan waarde heeft verloren en dat is: “Hoogmoed komt voor de val.”
Blijf dus – letterlijk en figuurlijk – met beide benen op de grond staan en bedenk daarbij dat er altijd nog een God is die boven alles staat!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/10/18/het-zijn-sterke-benen-die-de-weelde-kunnen-dragen/