Een onrustige kolibrievlinder in de lens gevangen

Een kolibrievlinder vliegt in een enorm tempo van bloem tot bloem…

Gisteravond samen met Fransien een heerlijke wandeling in de buurt gemaakt, maar opeens werd ons oog getrokken naar een bijzondere vlinder.
Het bleek de kolibrievlinder te zijn, die door het enorme tempo waarmee hij van bloem tot bloem vliegt, mede hierdoor kreeg deze vlinder ook wel de bijnaam ‘onrustvlinder’.
Dit geeft al aan, hoe moeilijk het is om hem een beetje goed in en op beeld te krijgen, want de vlinder zit geen moment stil. Al vliegend in de lucht steekt hij zijn lange tong in de bloem om de nectar op te zuigen, daarom kreeg hij ook de naam kolibrievlinder, want hij vliegt ook precies zoals een kolibrie..

De kolibrievlinder hangt onrustig in de lucht en peurt de nectar uit de bloem - Foto: ©Louis Fraanje

De kolibrievlinder hangt onrustig in de lucht en peurt de nectar uit de bloem – Foto: ©Louis Fraanje

Het gaat allemaal supersnel, net als de kolibrievogel het doet - Foto: ©Louis Fraanje

Het gaat allemaal supersnel, net als de kolibrievogel het doet – Foto: ©Louis Fraanje

Ondertussen klinkt er een zacht brommerig geluidje, dat komt door de snelle beweging van zijn vleugels - Foto: ©Louis Fraanje

Ondertussen klinkt er een zacht brommerig geluidje, dat komt door de snelle beweging van zijn vleugels – Foto: ©Louis Fraanje

Onophoudelijk en in een razendsnel tempo gaan de vleugels op en neer - Foto: ©Louis Fraanje

Onophoudelijk en in een razendsnel tempo gaan de vleugels op en neer – Foto: ©Louis Fraanje

Bewonderenswaardig

We hebben met volle bewondering naar deze vlinder en zijn spectaculaire bewegingen staan kijken. Hij hangt bij de bloem en vliegt supersnel heen en weer, voor of achteruit, het maakt allemaal niks uit. Ondertussen klinkt er een zacht brommerig geluidje, dat komt door de snelle beweging van zijn vleugels, net zoiets wat je hoort als er een mestkevertje langs komt vliegen.
Je kunt begrijpen dat wij genoten hebben, ook al lukte het niet om deze acrobaat op volle snelheid, goed scherp in de lens te vangen, onze avond kon niet meer stuk!

Meer info: https://www.vlinderstichting.nl/…/altijd-een-sensatie…

*******************************************************************************************************************************

Vorig jaar in september 2022 maakte Fransien, met veel stunt en vliegwerk, een filmpje van deze acrobatische kolibrievlinder. Dan kunt u meteen zien, hoe moeilijk het is deze onrustige vlinder in de lens te vangen! Klik op de afbeelding voor meer:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/09/15/een-onrustige-kolibrievlinder-in-de-lens-gevangen/