Vier veldwachters op weg naar de 45e Oud Lunterse dag

Mooiste fotomoment van de dag…

Op zaterdag 26 augustus jl. tijdens de 45e Oud Lunterse Dag, maakte de Lunterse fotografe Jeannette Hoogeveen deze pracchtige opname van de vier veldwachters met voorop de Klepperman, die hier op de Boslaan in Lunteren lopen en zich door de jaren heen manifesteerden op de Oud Lunterse Dag. De tweede van links met fiets is veldwachter ‘De Schrik'(Jaap Kelderman) de oudste van het stel en ook de vader van Jeannette Hoogeveen.

Respect

De foto straalt een bepaalde sfeer van rust uit, het gezag komt in de volle breedte gewoon heel rustig door de straat wandelen en dat alleen al dwingt ‘respect’ af, iets wat tegenwoordig ‘ondenkbaar’ is.
Vroeger ging de veldwachter op zaterdagavond langs de kroegen en hoefde alleen maar zijn gezicht te laten zien en de kroeg stroomde grotendeels leeg. Een heel enkele keer kwam de sabel er aan te pas, maar dat was een zeldzaamheid!

De vier veldwachters met voorop de Klepperman lopen door de Boslaan in Lunteren - Foto: ©Jeannette Hoogeveen

De vier veldwachters met voorop de Klepperman lopen door de Boslaan in Lunteren – Foto: ©Jeannette Hoogeveen

Prominente plaats

De redactie van De Veluwenaar krijgt zo af en toe een foto of filmpje toegezonden, die er echt uitspringt, in dit geval kwamen wij deze bijzondere foto tegen op de Facebookpagina van Jeannette Hoogeveen uit Lunteren.
Wij als redactie van de Veluwenaar, vonden het in ieder geval de moeite waard om deze foto – die zo’n schitterend de vier veldwachters in beeld brengt – een prominente plaats te geven op ons weblog! En daarmee deze schitterende opname als “Mooiste moment van de dag” extra te benoemen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/09/09/vier-veldwachters-op-weg-naar-de-45e-oud-lunterse-dag/