Een boog in de wolken als teken trouw

Een prachtige regenboog als een kleurrijke verbinding met die grote Schepper…

Op woensdag 30 augustus jl. was het weer zo’n echte typische Hollandse nazomerse dag, met zon en regen, die elkaar om beurten afwisselden. Maar het gebeurt dan nog weleens, dat in de namiddag de lucht wat op gaat klaren en de zon vanachter het donkere wolkendek vandaan komt. Mede door de wat lagere stand van de zon, die dan dwars door de regenbui heen gaat schijnen, verrijst aan de andere kant een schitterende regenboog.
Zo ook in de namiddag om 17.40 uur , toen verscheen er een prachtige regenboog boven Ede-Zuid en dan nog wel een dubbele, echt gaaf!

Een prachtige regenboog als een kleurrijke verbinding met die grote Schepper… - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige regenboog als een kleurrijke verbinding met die grote Schepper… – Foto: ©Louis Fraanje

Kleurrijk verbonden

Hoe dan ook, Fransien en ik raken altijd weer diep onder de indruk van dit wonderlijke natuurverschijnsel, daarbij ook denkend aan het verbond van God met Noach; dat de aarde nooit meer door water zal vergaan. Daarnaast is het voor ons ook steeds weer het bewijs, dat God regeert en niet de mens!
Zo heeft een ieder zo zijn of haar eigen herinneringen en belevenissen aan deze prachtige hemelboog en zie je telkens weer die kleurrijke verbinding met die grote Schepper!🙏

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/09/02/een-boog-in-de-wolken-als-teken-trouw/