Zomaar wat zwerven Deel 155

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Woensdag 2 augustus 2023  –  “Wolkenluchten in het land van hei en dennen!”

Afgelopen woensdag 2 augustus jl. waren wij even op de Hoge Veluwe en hebben we genoten van de schitterende wolkenluchten. Afgezien dat de regen en zon elkaar regelmatig afwisselden, was het bij ogenblikken wel heel erg mooi om te zien.
De helderblauwe luchten met enorme wolkenpartijen, waren echt supergaaf en dat maakte ons blij en gelukkig!

Een helderblauwe lucht met enorme wolkenpartijen boven het Veluwse landschap - Foto: ©Louis Fraanje

Een helderblauwe lucht met enorme wolkenpartijen boven het Veluwse landschap – Foto: ©Louis Fraanje

Poetsende haas in het weiland

Soms zie je een donkerbruine vlek in het groene gras en lijkt het of er een molshoop ligt, maar vaak bij nader inzien blijkt het een haas te zijn, die daar platgedrukt in zijn of haar leger(kuiltje) ligt.
Maar vanavond, toen het weer wat opklaarde en ik even door het veld zwierf, ontdekte ik deze haas die uitgebreid toilet aan het maken was.

Poetsende haasin het weiland – Foto: ©Louis Fraanje

Poetsende haasin het weiland – Foto: ©Louis Fraanje

Poetsen

Zoiets is altijd een prachtig en ook komisch gezicht, eerst vaak met de voorpoten over de snuit heen poetsen en dan later de achterpoten uitgebreid een beurt geeft.
Die achterpoten zijn bij een haas groter en langer dan de voorpoten, terwijl ze voor vijf tenen hebben is dat bij de achterpoten vier.
Op de foto is de vierde teen net niet zichtbaar, die heeft de haas tegen zijn kop aangedrukt zitten, blijkbaar om wat houvast te hebben bij het poetswerk.

*******************************************************************************************************************************

Vrijdag 4 augustus 2023  –  “Ondergaande zon… vanaf het balkon!”

Vanavond om 21.15 uur zakte de zon boven de kim ter hoogte van Ederveen, met op de voorgrond industrieterrein Frankeneng.
Het was echt weer een prachtig en spectaculair moment!
Gezien vanaf onze galerij op de Willem Maris Flat, met links de galerijen van Groot Dercksgoed.

Ondergaande zon... met links ervan een schitterende gouden kandelaar - Foto: ©Louis Fraanje

Ondergaande zon… met links ervan een schitterende gouden kandelaar – Foto: ©Louis Fraanje

Gouden kandelaar

Als je goed kijkt, dan lijkt het net of er links van de ondergaande zon, een schitterende gouden kandelaar op de wolken staat.
Wat hebben Fransien en ik weer genoten van dit Hemelse schouwspel, dat wij zomaar weer aan het einde van de week gratis voorgeschoteld kregen!🙏

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 5 augustus 2023  –  “Een majestueus en magisch moment”

Het is en blijft voor ons een bijzonder iets, dat na zo’n donkere nacht, de ochtendhemel langzaam gaat verkleuren en een nieuwe dag wordt aangekondigd.
En als dan om 06.15 uur het ‘moment’ daar is, dat die enorme grote vuurbal vanachter de Veluwse bossen boven de boomtoppen aan de horizon verschijnt, dan krijg je echt ‘kippenvel’ dat kan ik u verzekeren. En dat is niet alleen omdat aardig fris was buiten met een temperatuur van zo’n 14°Celsius, maar meer nog van verwondering!

Dan verschijnt die enorme grote vuurbal vanachter de Veluwse bossen boven de boomtoppen - Foto: ©Louis Fraanje ,

Dan verschijnt die enorme grote vuurbal vanachter de Veluwse bossen boven de boomtoppen – Foto: ©Louis Fraanje ,

Magisch moment

Dit magische moment of zoals de Engelsen het zo mooi kunnen verwoorden: “This Magic Moment”, het moment dat het duister op de vlucht gaat voor het licht, de bomen aan de horizon in goud gehuld worden en de ochtendnevel er nog een schepje bovenop doet, dat is toch zoiets geweldigs… om stil van te worden.🙏

*******************************************************************************************************************************

Maandag 7 augustus 2023 – “Een spiedend oog tussen de bomen”

Onlangs zwierf ik op een avond door het bos en voelde dat er naar mij gekeken werd, eigelijk best wel een beetje raar zo’n gevoel, dat heb ik wel vaker maar vraag mij niet hoe of wat.
Ook nu weer was het er en… toen ik nog eens goed tussen de bomen in de dekking van het dichte bos keek, werd mijn gevoel bevestid.

Het kalfje en verderop tussen de bomen een hinde met een spiedend oog in mijn richting - Foto: ©Louis Fraanje

Het kalfje en verderop tussen de bomen een hinde met een spiedend oog in mijn richting – Foto: ©Louis Fraanje

Een kalfje

Tussen de bomen stond een hertenkalfje wat nieuwsgierig in mijn richting te koekeloeren.
Ze bleek niet alleen, want een paar stappen verderop keek van tussen de bomen een hinde met een spiedend oog in mijn richting en hield mij nauwlettend in de gaten. Weliswaar met een half oog, of zeg maar met één oog, maar toch liet ze haar jong dus niet alleen, want je weet natuurlijk maar nooit.
Een onverwachts natuurmoment met een gouden randje!

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 156

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/08/17/zomaar-wat-zwerven-deel-155/